Ben Savage ima za seboj 39 vlog, a je daleč najbolj znan kot Cory Matthews iz serije Fant zre v svet. Foto: AP
Ben Savage ima za seboj 39 vlog, a je daleč najbolj znan kot Cory Matthews iz serije Fant zre v svet. Foto: AP

"Kandidiram za kongres, ker je čas, da povrnemo vero v vlado z razumnimi, inovativnimi in sočutnimi rešitvami za najbolj pereče težave naše države," je zapisal Savage na svojem Instagramu.

42-letni Kalifornijec, ki kandidira kot demokrat, bo skušal v kongresu zamenjati še enega demokrata Adama Schiffa, ki trenutno zaseda ta položaj za 30. losangeleško okrožje.

Najstniška igralska zasedba serije Fant zre v svet. Foto: IMDB
Najstniška igralska zasedba serije Fant zre v svet. Foto: IMDB

Schiff, nekdanji predsednik kongresnega obveščevalnega odbora, je januarja sporočil, da se bo potegoval za senatorski stolček, ki ga že 30 let zaseda senatorka Dianne Feinstein. 89-letna demokratinja je prejšnji teden potrdila, da se bo upokojila, ko se njen trenutni mandat leta 2024 izteče.

Okrožje, v katerem kandidira Savage, zajema dobršen del Los Angelesa, ki vključuje Hollywood, Burbank in Glendale ter v katerem imajo sedež velikani šovbiznisa, kot sta studia Disney in ABC.

Neuspešna kandidatura za mestnega svetnika

Igralec se v svoji kampanji predstavlja kot "član sindikata" in dolgoletni prebivalec okrožja, ki prihaja iz družine, "neomajno predane naši državi in skupnosti".

Savage je zaslovel s serijo Fant zre v svet, v kateri je igral osrednji lik Coryja Matthewsa. Serija se je osredotočala na njegovo odraščanje in odnose z družino in prijatelji, TV-mreža ABC pa jo je predvajala med letoma 1993 in 2000.

Savage je vlogo Coryja Matthewsa nato ponovil še v t. i. spinoff seriji Dekle zre v svet (2014–2017).

Savage, ki je na prestižni univerzi Stanford diplomiral iz politologije, se je lani neuspešno potegoval za stolček v mestnem svetu West Hollywooda.