Owen je imel osebne težave, ki pa jih ni zaupal nikomur. Foto: Reuters
Owen je imel osebne težave, ki pa jih ni zaupal nikomur. Foto: Reuters
Kate Hudson in Owen Wilson
Nekateri namigujejo, da je Ownu Kate Hudson strla srce. Foto: EPA

"Owen je v slabem psihičnem stanju, a je zatrdil, da je vesel in hvaležen, da so mu zdravniki rešili življenje," je za revijo People dejal njegov prijatelj.

"Zaveda se, da je njegovo življenje viselo na nitki, zato se je zahvalil vsem, ki so ga v zadnjem trenutku rešili pred samim seboj. Zdaj okreva v svojem domu v Santa Monici, ves čas pa je obkrožen z bližnjimi in zdravstvenim osebjem."

Ownov tiskovni predstavnik o stanju svojega varovanca ne želi dajati izjav.

V zadnjem trenutku ga je rešil brat
38-letnega hollywoodskega zvezdnika so v losangeleško bolnišnico Cedars-Sinai Medical Center pripeljali 26. avgusta, tudi policija pa je uradno potrdila, da je šlo za poskus samomora. V bolnišnici so ob njem bedeli družinski člani, brata Andrew in Luke ter starši, večkrat pa sta ga prišla spodbujat tudi igralska kolega Wes Anderson in Woody Harrelson.

Zdravje je najpomembnejše
Owen bi sicer moral te dni biti v Benetkah, kjer naj bi predstavljal novi film The Darjeeling Limited, odpovedal pa je tudi že svoj naslednji projekt, sodelovanje pri filmu Tropic Thunder. Prve kadre komedije, v kateri naj bi ponovno združila moči dolgoletna znanca Owen in Ben Stiller, naj bi začeli snemati že septembra.

"Videti je bil tako srečen!"
Mnogi pa še vedno ne morejo razumeti, zakaj se je vedno nasmejani in zgovorni Wilson odločil za samomor. Ena izmed teh je tudi njegovo nekdanje dekle, avstralska modna oblikovalka Stephanie Conley, ki je bila z zvezdnikom v zvezi leta 2005, še zdaj pa sta dobra prijatelja.

Stephanie, ki zdaj hodi z bratom avstralske igralke Naomi Watts, je priznala, da je bila osupla, ko je izvedela za novico. "Še zdaj nisem doumela, kaj je bilo narobe. Še pred mesecem sva skupaj potovala po Evropi in ves čas je bil odlično razpoložen, uživala sva v družbi drug drugega."