Ozzy Združenim državam napoveduje slovo. Foto: Reuters
Ozzy Združenim državam napoveduje slovo. Foto: Reuters

Ozzy in Sharon Osbourne sta napovedala, da se po več kot dveh desetletjih bivanja v Kaliforniji – njuno življenje v ZDA smo lahko spremljali na malih zaslonih v kultni oddaji televizijske postaje MTV, The Osbournes – vračata v Veliko Britanijo. Glavni razlog za trajno selitev je po navedbah nekdanjega pevca skupine Black Sabbath nasilje z orožjem. "Dovolj mi je tega, da ljudje vsakodnevno umirajo. Le bog ve, koliko ljudi je bilo ubitih v strelskih pohodih na šolah, pa še tisto streljanje v Vegasu ... noro," je povedal slavni glasbenik. In dodal: "Anglež sem, rad bi se vrnil."

Nič več združena Amerika

Ozzy in Sharon Osbourne. Foto: EPA
Ozzy in Sharon Osbourne. Foto: EPA

Samo leta 2022 je bilo v ZDA več kot 440 množičnih streljanj. V lasvegaškem strelskem pohodu leta 2017, ki ga je omenil Osbourne, je umrlo 58 ljudi, kar je še vedno največje število žrtev strelskega pohoda v zgodovini države. "Amerika se je drastično spremenila, v njej ni več nič združenega," je medijem povedala Sharon Osbourne.

Motijo ga visoki davki

Sicer je pred meseci zvezdnik navedel še en razlog, zakaj z ženo ne nameravata več živeti v Kaliforniji. "Davki so previsoki," je povedal in dodal, da bo sicer pogrešal Los Angeles, a zajetnih davkov ne misli več plačevati. V domovino se namerava "princ teme" z ženo vrniti februarja, tam bo še naprej ustvarjal glasbo kljub številnim kroničnim zdravstvenim težavam, vključno s parkinsonovo boleznijo. Nov samostojni album bo predvidoma izdal prihodnji mesec.