Včasih očetje niso najboljši vzorniki ... Foto: EPA
Včasih očetje niso najboljši vzorniki ... Foto: EPA
Ozzy Osbourne
Razvpiti težkometalec se je tudi sam boril z odvisnostjo od alkohola. Nekoč je v pijanskih blodnjah celo napadel svojo ženo Sharon. Foto: Reuters

V svoji avtobiografiji je zapisal, da nikoli ni dojel, da zasvojenost ni nekaj normalnega. Mislil je pač, da je to "nekaj, kar počnejo očetje". V knjigi natančno opisuje razvoj svoje odvisnosti od tablet proti bolečinam. Že ko je bil otrok, se je z majhnimi bombončki pretvarjal, da v resnici golta tablete - tako kot njegov oče. Jack, ki ima za seboj zdravljenje zaradi odvisnosti, je prvo alkoholno pijačo spil pri trinajstih letih, njegovo pijančevanje in kajenje trave pa sta se še stopnjevala, ko je začel delati za očetovo glasbeno založbo. Starši so mu po prekrokanih nočeh sicer "težili", a potem ko se je to nekajkrat zgodilo, ni imelo več učinka, je povedal. Sharon in Ozzyju Osbourne pa je zares prekipelo, ko je Jack sestri Kelly na vrat prislonil nož, ker ni mogel več nadzirati svoje vzkipljivosti.

Šele ko je dosegel dno, je poiskal pomoč
Začel je mešati tablete proti bolečinam in alkohol, postal je depresiven, ko pa se je nekega dne na telefon namesto njegovega dekleta oglasil njen nekdanji fant, je dosegel dno. Začel se je rezati, roke si je razmesaril z razbito steklenico. Vse skupaj je "poplaknil" z žgano pijačo, nato pa začinil še s tabletami. Zbudil se je 12 ur kasneje in ne spomni se, ali je začutil olajšanje ali razočaranje zaradi tega, ker je še vedno živ. Ve pa, da je pomislil samo na enega človeka, ki ga lahko pokliče: svojega psihiatra.