Nenadno razkritje Pamele Anderson se je pojavilo v precej nenavadnem času: na dobrodelni zabavi modne oblikovalke Vivienne Westwood. Foto: EPA
Nenadno razkritje Pamele Anderson se je pojavilo v precej nenavadnem času: na dobrodelni zabavi modne oblikovalke Vivienne Westwood. Foto: EPA
Pamela Anderson
Andersonova je priznala, da so ji živali pomagale pri ohranitvi vere v življenje. Foto: EPA
Pamela Anderson
Igralka je v Cannesu predstavila svojo novo dobrodelno organizacijo za pomoč živalim. Foto: EPA

46-letna igralka se te dni mudi v Cannesu, kjer promovira svojo novo dobrodelno organizacijo za živali. Toda ko je v petek zvečer prišel čas, da jo predstavi, je prek mikrofona naznanila, da je čas za razkritje nekaterih najbolj bolečih spominov.

Andersonova je začela opisovati niz spolnih napadov, ki jih je doživela v otroštvu. Svoje spomine je začela z zgodbo, kako jo je zlorabila družinska prijateljica v njenem domu.

"Nisem imela lahkega otroštva. Od šestega leta naprej me je zlorabljala moja varuška. Šla sem v hišo njenega fanta in njegov starejši brat se je odločil, da me nauči, kako se igra backgammon. Temu so sledili masaža hrbta in posilstva - moje prve heteroseksualne izkušnje. On je bil star 25, jaz 12 let," je rakrila Andersonova po poročanju britanske spletne strani Mirror.

Čeprav so jo v osebni izpovedi že močno premagovala čustva, je Andersonova nadaljevala opis, kako je njen prvi fant organiziral skupinsko posilstvo. "Odločil se je, da bi bilo zabavno, če bi me skupinsko posilil s svojimi šestimi prijatelji. Želela sem s tega planeta," je dodala.

Iz teh izkušenj izhaja njena težava, da težko zaupa ljudem. "Moji starši so me hoteli zaščititi, toda svet ni bil varno mesto. Oče je bil alkoholik in mama je imela dve službi. Ona je vedno jokala, očeta ni bilo nikoli doma," je še dodala.

Ostala zvesta živalskemu kraljestvu
Razlog, zakaj se je odločila spregovoriti o svoji temni preteklosti prav v Cannesu, je bila prav predstavitev njenega dobrodelnega poslanstva. Ljubezen do živali jo je namreč odrešila depresije. "Ostala sem zvesta živalskemu kraljestvu in prisegla sem, da jih bom zaščitila - samo njih. Molila sem s kiti s svojimi nogami v oceanu. Bili so moji edini pravi prijatelji, dokler nisem imela svojih otrok," je dejala igralka.

Zbiranje denarja za organizacijo Westwoodove
Priznanje je prišlo nepričakovano - na plaži, kjer so se zbrali bogati gostje, da zberejo denar v dobrodelne namene. Po govoru igralke je mikrofon zavzel še njen mož Rick Saloman (s katerim se je poročila drugič januarja) in se ji pridružil za mizo, kjer so gostje morali plačati, da so sodelovali v igri backgammona. Na koncu so zbrali okoli 120.000 evrov za dobrodelno organizacijo igralkine prijateljice, modne oblikovalke Vivienne Westwood.