V svojem podkastu "To je Paris" je novopečena mama razkrila, da se je zelo potrudila, da za rojstvo njenega potomca ne bi nihče izvedel, dokler ne bi tako hotela sama. Kot je znano, se je malček rodil s pomočjo nadomestne matere (Paris je predtem javno govorila o svojih težavah z neplodnostjo, pri čemer je nadomestno materinstvo označila kot zadnjo možnost, po kateri bo posegla) januarja, ena izmed dedinj imperija Hilton pa je rojstvo skrivala en teden – in to ne zgolj pred javnostjo, ampak tudi pred svojimi najbližjimi.

"Za zdaj nama uspeva, da uživamo v zasebnosti," je dejala v podkastu in dodala: "Niti moja mama, niti sestra, niti najboljši prijatelji niso vedeli, da se je rodil, dokler ni bil star že več kot en teden. Zelo lepo je bilo, da sva s Carterjem na tem potovanju lahko uživala sama, saj je bilo celo moje življenje zelo javno, do zdaj nikoli nisem imela ničesar, kar bi bilo samo moje."

Razložila je še, da se je zavedala, da bo dečkovo rojstvo ali njegovo ime prišlo v javnost, če pove tudi samo enemu človeku: "Če poveš enemu, ta hitro pove še enemu in kar naenkrat je vse skupaj že na TMZ-ju ali na Page Six. Zato sva s Carterjem sklenila pakt, da ne poveva prav nikomur." Ko je prišel čas poroda, se je tako v bolnišnico k nadomestni materi odpravila "pod krinko" – z lasuljo in oblečena v pulover s kapuco, je povedala.

V podkastu je razkrila tudi, kako je malčku ime – in to izkoristila še za promocijo svoje prihajajoče avtobiografije Paris: The Memoir (Paris: Spomini), saj je pojasnilo prebrala kar iz knjige: "Če bo šlo vse po načrtu, bova takrat, ko boste tole brali, Carter in jaz že imela sinčka. Nameravava ga poimenovati Phoenix. Za ime sem se odločila že pred leti, ko sem po zemljevidu iskala mesta, ozemlja ali države, ki bi se skladali s Paris ali London."

Paris je namreč že pred leti, ko je začela govoriti o svoji želji po otroku, razložila, da bo pri izbiri imena sledila "tradiciji" in ga oz. jo poimenovala po kraju, pri čemer je za hčerko izbrala ime London, pri imenu za fanta pa se je malo bolj namučila.

Paris Hilton, ki velja za prvo pravo resničnostno zvezdnico in začetnico selfija, je v zadnjih desetletjih ustvarila pravi modni imperij, ki največje uspehe žanje predvsem v Aziji. Foto: Reuters
Paris Hilton, ki velja za prvo pravo resničnostno zvezdnico in začetnico selfija, je v zadnjih desetletjih ustvarila pravi modni imperij, ki največje uspehe žanje predvsem v Aziji. Foto: Reuters

A imena Phoenix ni izbrala zgolj zato, ker gre za mesto v ZDA, ampak tudi zaradi globljega pomena. "Gre za ptico, ki zgori in nato vstane iz pepela in znova poleti. Želim, da se moj sin vedno zaveda, da se okoli nas lahko ves čas dogajajo katastrofe in zmage, da lahko doživiš in eno in drugo in da ne smeš nikoli obupati nad prihodnostjo," je filozofsko sklenila. Za dečkovo drugo ime je izbrala ime Barron, ker je bilo tako ime njenemu dedku, s katerim sta si bila zelo blizu in ki jo je vodil pri njenih prvih korakih v poslovnem svetu.

Ob tem je napovedala še, da je nedavno končala že sedmi postopek odvzema jajčec, zato upa, da se bo Phoenix kmalu razveselil še sestrice.