Igralec je polno zaseden s promocijo svojega najnovejšega filma Cosmopolis. Foto: EPA
Igralec je polno zaseden s promocijo svojega najnovejšega filma Cosmopolis. Foto: EPA
Kristen Stewart
Stewartova se je po tem, ko je novica preplavila dobesedno vse svetovne tabloide, odzvala z javnim opravičilom. "Zelo mi je žal za bolečino in sramoto, ki sem jo povzročila svojim bližnjim in vsem, ki jih stvar zadeva. Ta trenutna nepremišljenost je ogrozila najpomembnejšo stvar v mojem življenju - človeka, ki ga ljubim in ga najbolj spoštujem, Roba. Ljubim ga, ljubim ga in zelo mi je žal," je po poročanju spletne strani revije People dejala Stewartova v uradni izjavi. Foto: EPA

Priljubljeni 26-letni igralec je namreč dobil novi poslovni izziv, Britanec se bo preizkusil v vlogi Lawrencea Arabskega, piše BBC.

50 let po tem, ko je bila prvič predvajana kultna vojna drama režiserja Davida Leana s Petrom O'Toolom v glavni vlogi, se Lawrence Arabski vrača na filmska platna. Na režiserski stolček bo sedel Werner Herzog, ki upa, da bodo film začeli snemati jeseni, v glavni ženski vlogi pa se bo pojavila Naomi Watts.

Novica o novem poslovnem angažmaju Roberta Pattinsona je prišla v času, ko je igralec polno zaseden s promocijo novega filma Cosmopolis, za potrebe katerega gostuje tudi v številnih oddajah. Oboževalci britanskega igralca so tako v preteklih dneh prišli dvakrat na svoj račun. Vsi, ki so pričakovali, da bo Robert na televiziji komentiral tudi trenutno najbolj vroči škandal v Hollywoodu, pa so ostali praznih rok.

Robert je bil v oddaji Jona Stewarta The Daily Show redkobeseden glede vprašanj o tem, da ga je prevaralo dekle Kristen Stewart, na Jonovo provokacijo, da mladi doživljajo konec zveze kot konec sveta, pa je Pattinson le prikimal z glavo.

Tudi v oddaji Good Morning America igralec ni želel komentirati ničesar v povezavi s Kristen, dejal je le, da je zdaj kar koli reče nepomembno, na vprašanje voditelja Georgea Stephanopoulosa, kako se spopada z vprašanji o zasebnem življenju v intervjujih, pa je igralec odgovoril: "Nikoli nisem bil zainteresiran, da bi prodajal svoje zasebno življenje, razlog, zakaj se pojavim na televiziji, je ta, da promoviram film." Potem ko je Stephanopoulos dojel, da ne bo izvlekel ničesar sočnega iz ust Roberta Pattinsona, pa je komentiral: "Videti je, da si OK," na kar je zvezdnik odgovoril kratko: "Ja, ja."

Nadaljevanje franšize verjetno, nejasno v kakšni obliki
Medtem ko je Robert zadnje dni navzoč v medijih, pa se je po javnem opravičilu v osamo umaknila Kristen, ki so jo zagotovo dodatno potrle govorice, da jo afera s poročenim režiserjem Rupertom Sandersom lahko stane tudi ponovnega nastopanja v filmu Sneguljčica in lovec.

The Hollywood Reporter je namreč objavil novico, da je Kristen nezaželena pri nadaljevanju franšize, Deadline pa je zapisal, da se bodo pri snemanju drugega filma osredotočili na zgodbo lovca, ki ga je v filmu upodobil Chris Hemsworth.

Predstavnica Universala je za Us Weekly delno zanikala poročanje The Hollywood Reporterja, da so 22-letno igralko odpustili. "Raziskujemo možnosti nadaljevanja franšize. Nobena dokončna odločitev še ni bila sprejeta."

Še vedno ni znano, ali se bosta nekdanja zaljubljenca skupaj pojavila na premieri zadnjega dela vampirske sage Somrak, nekateri ameriški mediji pa pišejo, da naj bi producenti filma prepovedali Kristen Stewart, da se pojavi na rdeči preprogi.