Zakonca sta zakonsko srečo uživala le štiri leta. Foto: Reuters
Zakonca sta zakonsko srečo uživala le štiri leta. Foto: Reuters
Paul McCartney
63-letnik še vedno igra po velikih glasbenih odrih in razveseljuje oboževalce Beatlov. Foto: Reuters
Paul McCartney in Heather Mills
Harmonija v zakonu s Heather ni bila tako močna kot v zakonu z Lindo Eastman. Foto: Reuters

Ker zakonca nista podpisala predporočne pogodbe, se bo Paul moral odpovedati skoraj četrtini svojega premoženja.

Strokovnjaki so izračunali, da ga bo to stalo okoli 1,9 milijona dolarjev za vsak teden, ki sta ga zakonca skupaj preživela v štiri letnem zakonu. 63-letni glasbenik in 38-letna nekdanja manekenka sta kot razlog za razpad zakona navedla neprestano vmešavanje medijev v njuno zasebno življenje.

Ločitev bo zasebna in draga
Pravni strokovnjaki menijo, da Paul in Heather ne bosta dopustila, da bo njuna ločitev postala umazana in javna, vendar pa bo Paul moral prepustit velik del svojega bogastva, če se bo želel ločiti s pomočjo poravnave.

Sicer pa se je par spoznal leta 1999, le eno leto po tem, ko je Paulu umrla prva žena Linda Eastman.

Je Heather res hotela le Paulov denar?
Nekateri zlobni jeziki so dejali, da je manekenko zanimal denar, ne pa slavni član Beatlov.

Te govorice je zanikal in ustavil Paul, ki je povedal, da je pred poroko Heather predlagala podpis predporočne pogodbe, a jo je zavrnil. "Nekateri so dejali, da jo je zanimal le denar. V teh govoricah ni niti kančka resnice."

Preživnina za Beatrice
Sicer pa pravni strokovnjaki razmišljajo, kako bosta ločitev in delitev premoženja sploh potekali. Odvetnik Mark Stephens je dejal: "Heather in otrok morata biti finančno preskrbljeni, saj je Beatrice otrok slavnega Beatla. Kot takšna ima posebne potrebe. Živeti mora namreč v varnem okolju, kjer bo lahko uživala in se razvajala".

Ocene o višini preživnine so različne, vendar so si strokovnjaki enotni, da se lahko Heather nadeja vsaj 250 milijonov dolarjev preživnine. Bomo videli, kako močno bo Paula lastna nepremišljenost udarila po žepu.