Foto:
Foto:

Ciniki bi morda rekli, da sem zamudil letalo, poštenjaki pa, da sem se malce pozno odpravil na letališče.

Pete Doherty po incidentu na letališču

Razvpitemu vodji Babyshamblesov je po "divji in razvratni zabavi" na avstrijski kmetiji njegove promotorke Bettine Aichbauer, kjer je težavni pevec prebival, za nekaj časa prenehalo biti srce, a je nato vseeno nastopil v graškem pornokinu NonStop. Sicer s štiriurno zamudo, pa vseeno.

29-letni Pete po dogodku ni bil ravno zgovoren: "Imel sem neke manjše težave, a to je skrivnost. Nič hudega ni bilo - še sem živ." Rocker ni želel v bolnišnico in se je odločil, da bo vseeno nastopil, pa čeprav le za 45 minut.

Koncert so priredili v promocijo avtobiografskega filma, ki ga je Doherty posnel v zadnjih osmih mesecih. V filmu naj bi Pete razkril nekaj podrobnosti iz svojega dveletnega razmerja s supermanekenko Kate Moss, a na odru ni želel razkriti ničesar, saj naj bi se mu pokvaril prenosni računalnik.

Zamudil letalo ali prepozno odšel od doma?
Pred kratkim pa je Pete polnil medije zaradi incidenta z letališkim osebjem, ko je zamudil polet v Salzburg, nato pa na letališču začel jokati, saj naj bi ga odnos zaposlenih "čustveno vznemiril" - menda jih je o zamudi vnaprej obvestil. Doherty je v svojem slogu povedal: "Tudi ko sem padel in grdo poškodoval svoj klobuk, mi ni nihče pomagal. Jokal sem, a nisem želel, da to opazijo. Ciniki bi morda rekli, da sem zamudil letalo, poštenjaki pa, da sem se malce pozno odpravil na letališče."

Zaradi omenjenega dogodka se mu tudi ni uspelo pojaviti na festivalu FM4 Frequency, kjer bi moral nastopiti s svojo skupino - preostali člani so prišli na festival, a so nato koncert morali odpovedati in so se za nevšečnost svojim oboževalcem javno opravičili.

A. K.

Ciniki bi morda rekli, da sem zamudil letalo, poštenjaki pa, da sem se malce pozno odpravil na letališče.

Pete Doherty po incidentu na letališču