Vse obtožbe naj ne bi bile resnične. Foto: EPA
Vse obtožbe naj ne bi bile resnične. Foto: EPA

Proti Joshu Hommu, pevcu ameriške skupine Queens of the Stone Age, je njegova nekdanja žena Brody Dalle, v imenu svojih otrok, znova vložila prepoved približevanja. V dokumentih 10-letni Orrin in pet let mlajši Wolf trdita, da je njun oče strah vzbujajoč, navedla pa sta tudi primere nasilnega obnašanja.

Orrin med drugim trdi, da se je pred kratkim v očetovi hiši zgodil incident – 48-letnik naj bi ga prijel za mednožje, njegov oče pa naj bi v preteklosti vanj metal različne predmete, ga udaril v glavo in ga zmerjal, da je debel. Homme naj bi tudi grozil, da bo umoril trenutnega fanta svoje nekdanje žene, ki pa naj bi jo po besedah Wolfa večkrat zmerjal s psovkami.

Petletnik ga sicer tudi obtožuje, da ju je z bratom velikokrat zagrabil za vrat, tako pa naj bi ga bilo strah iti v očetovo hišo. Otroka prav tako trdita, da njun oče med vožnjo pije alkohol. Podobno trdi tudi 15-letna hči Camille, ki je še dodala, da se je oče norčeval iz njene depresije in anksioznosti. Za njo je bila vložena ločena vloga za prepoved približevanja.

Obe prošnji sicer zahtevata, da se roker tako od otrok kot tudi družinskega psa ne zadržuje bližje od 100 jardov (okoli 91 metrov), poroča Daily Mail.

Dalle je že v preteklosti vložila prošnje za prepoved približevanja

Susan Wiesner, odvetnica Homma, je v izjavi obtožbe zanikala in jih oklicala za popolnoma neresnične. "Da bi zaščitili otroke, ne bomo podajali nadaljnjih izjav," je še sklenila. Dalle naj bi sicer, v dobro otrok, v preteklosti že dvakrat poskusila pridobiti prepoved približevanja, a sta dva različna sodnika prošnjo zavrnila.

Homme in Dalle sta se sicer poročila leta 2005. 14 let pozneje je avstralska pevka vložila vlogo za ločitev, hkrati pa zaprosila za prepoved približevanja, saj naj bi jo ameriški glasbenik opit in nenapovedano obiskal ter jo z glavo udaril v čelo.

Kmalu zatem pa je tudi glasbenik vložil prošnjo za prepoved približevanja, saj naj bi ga v času zakona Brody sedemkrat udarila v obraz, vanj vrgla likalnik, hkrati pa naj bi z udeležbo na določenih dogodkih želela doseči, da ga zaradi kršitve prepovedi približevanja aretirajo.