Že več let ima zdravstvene težave. Foto: EPA
Že več let ima zdravstvene težave. Foto: EPA

Phil Collins je imel v preteklosti več operacij hrbta, ena izmed njih pa je bila odgovorna za to, da je utrpel poškodbe živcev in tako delno izgubil občutek v prstih. Tako se 70-letni glasbenik, ki je pred nekaj leti razkril, da ima sladkorno bolezen tipa 2, že več let spopada s težavami z mobilnostjo in z nezmožnostjo igranja bobnov, prav tako pa je med petjem na odru prisiljen sedeti.

"Ne, še vedno ne igram bobnov. Z veseljem jih bi," je dejal v intervjuju za BBC in poudaril, da z eno izmed rok zaradi zdravja komaj drži bobnarsko palico, nekatere telesne težave pa ga tako ovirajo in mu otežujejo nastopanje. Številni oboževalci so svojo zaskrbljenost glede oslabljene podobe zvezdnika in domnevnega slabšanja njegovega zdravstvenega stanja izrazili na družbenem omrežju Twitter.

Jezi ga, da na turneji ne bo mogel igrati s svojim sinom

Collins se sicer s Tonyjem Banksom in Mikom Rutherfordom, s katerima sestavlja skupino Genesis, odpravlja na turnejo Last Domino?, v okviru katere se bo zasedba po 14 letih končno vrnila tudi v Združene države Amerike. Začeti bi se morala lansko leto, a je bila zaradi pandemije covida-19 prestavljena.

Peter Gabriel, Steve Hackett, Phil Collins, Tony Banks in Mike Rutherford. Foto: EPA
Peter Gabriel, Steve Hackett, Phil Collins, Tony Banks in Mike Rutherford. Foto: EPA

Že v preteklosti je sicer prejemnik osmih grammyjev dejal, da se bodo rokerji znova združili in vrnila na odre le, če za bobne sede njegov sin Nic. Tako se bo triu pridružil tudi Nic, Daryl Stuermer pa jih bo spremljal na basu in kitari.

"Nekako sem telesno prizadet, kar pa me zelo živcira, saj bi na odru rad igral s svojim sinom," je priznal britanski pevec, ki je pred desetletjem naznanil upokojitev, a se je leta 2017 že vrnil na odre v sklopu nastopov, ki jih je združil pod imenom Not Dead Yet. Pevec in bobnar je prihajajočo turnejo označil kot proces končevanja kariere skupine, v kateri so vsi člani že praznovali 70 let. "Ne vem, ali bi se še rad vrnil na cesto," je še povedal Collins, ki se morebitne sklepne turneje vseeno veseli, saj bo zaokrožila več kot 50 let glasbenega delovanja.