Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stephanie Lowe je v izjavi dejala, da ima moža danes rada ravno toliko, kot ga je imela vedno, ter da mu bo tudi v prihodnosti vedno stala ob strani.

Priznala je, da je novica vseeno povzročila precejšen udarec celotni družini. Deležna sta bila ogromno podpore obeh hčera – Molly in Ruby, ki pa sta imeli vseeno kar nekaj težav z razumevanjem in osmišljanjem vsega skupaj.

Prvo javno izjavo po moževem razkritju je Loweva sklenila z besedami, da bi moral biti vsak ponosen na življenje, ki ga živi v danem trenutku.

Žena je vedela že dolgo

57-letni voditelj, ki na zasebni televiziji ITV vodi jutranjo oddajo This Morning in večerni šov Dancing on Ice, je ob razkritju istospolne usmerjenosti izrazil negotovost, kaj se bo zdaj zgodilo z njim in njegovo družino.

"Vedno bomo družina, to je edina gotova in absolutno pozitivna stvar. Kam nas bo odnesel veter, pa ne vem," je razložil in dodal, da je za svojo istospolno usmerjenost vedel že, ko se je leta 1993 poročil in svoje takratno dejanje označil za malenkost naivno.

"Bil sem zmeden, nisem razumel, kaj se dogaja. Mislil sem si, da sem morda biseksualec, a sčasoma sem se z vsem skupaj sprijaznil." Dodal je še, da je žena za njegovo spolno usmerjenost vedela že kar nekaj časa.

"Danes je dejstvo, da si gej, razlog za praznovanje in ponos. A seveda občutim tudi bolečino in zmedo, kar pa izhaja iz zavedanja, kaj sem s tem povzročil svoji družini. Sem gej, in to dejstvo je doma povzročilo mnogo težkih pogovorov. A le, če se s tem spopadem in sem iskren do samega sebe, bom v sebi našel mir in lahko zakorakal na novo pot. Vsakič, ko komu to povem, mi postane malce lažje. Lahko rečem, da sem ponosen nase," je še v izčrpni izjavi priznal voditelj.