Njuna ljubezen je trajala vse od leta 1999, leta 2012 sta jo kronala še z zaroko. Foto: Reuters
Njuna ljubezen je trajala vse od leta 1999, leta 2012 sta jo kronala še z zaroko. Foto: Reuters

71-letni Phil Jackson je najuspešnejši trener v zgodovini lige, osvojil je kar enajst prstanov, šest s Chicagom (1991-93 in 1996-98) in pet z LA Lakersi (2000-02, 2009 in 2010). Leta 1999 je vzcvetela ljubezen med njim in 16 let mlajšo "šefovo hčerko", saj je bil njen oče Jerry Buss dolgoletni lastnik losangeleškega kluba.

Trdno zvezo sta pred natančno štirimi leti kronala tudi z zaroko, saj jo je Jackson zaprosil prav med božičnimi prazniki leta 2012, Jeanie pa je nato z javnostjo ponosno delila fotografijo ogromnega zaročnega prstana.

Razdalja in funkcija sta naredili svoje
Skupaj sta živela v Kaliforniji, a slavni trener se je zaradi velikih težav s kolkom odločil, da ne bo več veliko potoval in trenersko službo obesil na klin ter sprejel stolček prvega moža Knicksov, kar je pomenilo, da bo večino sezone preživel v klubski pisarni v New Yorku.

A prav velika razdalja med vzhodno in zahodno obalo je nazadnje botrovala temu, da Phil in Jeanie svoje zveze nista več mogla vzdrževati, pripomoglo pa seveda ni niti to, da sta na papirju postala športna tekmeca.

Na Twitterju sta tako sporočila, da se sporazumno razhajata prav zaradi omenjenih stvari. "Skozi leta sva si delila mnogo čudovitih trenutkov in pričakujem, da bova drug drugega podpirala tudi v prihodnje," je sporočil Jackson. "Do tega človeka čutim le ljubezen in spoštovanje," pa je ganljivo zapisala Bussova.