V zakonu, ki je trajal 27 let, so se jima rodili trije potomci. Foto: Reuters
V zakonu, ki je trajal 27 let, so se jima rodili trije potomci. Foto: Reuters

Soustanovitelja ene največjih zasebnih dobrodelnih fundacij na svetu sta maja presenetila z novico, da je njunega zakona po 27 letih konec. Eden najbogatejših parov na svetu je takrat prek Twitterja sporočil: "Po velikem razmisleku in veliko dela v najinem odnosu sva se odločila, da končava najin zakon. Ne verjameva več, da lahko skupaj rasteva kot par."

V zahtevku za ločitev je Melinda French Gates njun zakon opisala kot "nepovratno razpadel". Ločitev sta zaključila avgusta, piše ameriški People.

O Jeffreyju Epsteinu: Bil je poosebljeno zlo

Melindo French Gates so med intervjujem vprašali tudi o povezavi Billa Gatesa in Jeffreyja Epsteina.

"Kot sem rekla, ni bila ena stvar (ki je vodila k ločitvi, op. a.), vendar mi ni bilo všeč, da se je srečal z Jeffreyjem Epsteinom. To sem mu jasno povedala." Melinda je priznala, da se je ob neki priložnosti tudi sama srečala z Epsteinom - in to je v trenutku obžalovala. "Želela sem videti, kdo je ta človek, in obžalovala sem to od trenutka, ko sem stopila na vrata. Bil je gnusen. Bil je poosebljeno zlo. Po tem sem imela nočne more o tem. Globoko sočustvujem z mladimi ženskami."

Tudi Bill Gates je v preteklosti dejal, da je bil sestanek z Epsteinom napaka, ki jo globoko obžaluje. "Bilo je veliko drugih ljudi poleg, vendar sem naredil napako. Večkrat sem imel z njim večerje v upanju, da se bo to, kar je govoril o pridobivanju milijard za svetovno zdravstvo prek stikov, ki jih je imel, morda obrestovalo. Ko je bilo videti, da iz tega ne bo nič, se je ta odnos končal."

Kot je znano, so Epsteina prav tako našli mrtvega v zaporniški celici, še preden bi se lahko začelo sojenje zaradi zvodništva, trgovine z belim blagom in spolnega nasilja nad mladoletnimi dekleti.

V napovedniku ekskluzivnega intervjuja za CBS Mornings je Melinda dejala, da ni bil en trenutek prelomen za zakon: "Ni se zgodil en trenutek ali ena posebna stvar. Prišel je trenutek, ko je bilo dovolj, ugotovila sem, da preprosto ni zdravo, nisem mogla zaupati več temu, kar sva imela."

Ko je razmišljala o razponu čustev, ki jih je občutila v težkem ločitvenem procesu, je Melinda za CBS povedala, da je jokala več dni. V drugih trenutkih je bila jezna: "To je del procesa žalovanja. Žaluješ zaradi izgube nečesa, za kar si mislil, da boš imel vse življenje."

Zdaj Melinda pravi, da se počuti, kot da je na poti na drugo stran na svojem potovanju zdravljenja. "Počutim se, kot da obračam novo poglavje. Leto 2022 je in navdušena sem nad tem, kar prihaja, in življenjem, ki me čaka."

Med intervjujem so jo vprašali tudi o razmerju, ki jo je Bill imel s članico njunega osebja pred 20 leti, kar je lani maja potrdil tudi tiskovni predstavnik soustanovitelja Microsofta. "Vsekakor verjamem v odpuščanje, zato sem mislila, da sva nekaj od tega predelala," je dejala 57-letna avtorica in zagovornica žensk.

Bill Gates je že decembra razmišljal o ločitvi in ​​leto 2021 je označil za "najbolj nenavadno in težko leto v življenju".

O odločitvi, da bosta še naprej sodelovala pri fundaciji Bill in Melinda Gates, ki sta jo začela leta 2000, je Bill Gates v na blogu zapisal, da sta "našla nov delovni ritem". "Ampak ne morem zanikati, da je bilo zame leto velike osebne žalosti," je dodal.