"Včeraj sem prejela prvi odmerek cepiva proti covidu-19," je vojvodinja Cambriška sporočila prek Instagrama Kensingtonske palače, kjer so delili tudi fotografijo s cepljenja.

39-letna Catherine se je obenem zahvalila vsem, ki sodelujejo v boju proti pandemiji covida-19. "Hvala za vse, kar počnete," je med drugim povedala.

38-letni William je prejšnji teden dobil prvi odmerek cepiva.

Ni znano, s katerim cepivom so cepili vojvodo in vojvodinjo Cambriška, kot piše britanski BBC, pa v Združenem kraljestvu mlajšim od 40 let ponudijo alternativo AstraZeneci.

Princ je koronavirus prebolel aprila, diagnozo pa je obdržal zase, da ne bi ustvaril preplaha med Angleži. Drugi v vrsti za britanski prestol tako ni nikomur povedal, da je bil njegov izvid testa pozitiven, "ker so se dogajale pomembne zadeve in ni želel, da kogar koli skrbi", je navedel britanski The Sun. Williama so oskrbeli kraljevi zdravniki, pri tem pa je sledil vsem vladnim navodilom in se je samoosamil na družinskem domu Anmer Hall v Norfolku.

Williamova babica, kraljica Elizabeta II., se je cepila že januarja, takrat pa je pozvala vse, naj to storijo z besedami, da je cepljenje potekalo hitro in neboleče.

Cepil se je tudi princ Charles, ki se je z virusom okužil marca in z blagimi simptomi preživel teden dni v samoosamitvi na Škotskem. 72-letni prestolonaslednik je pozneje dejal, da "jo je odnesel kar zlahka", tako voh kot okus pa sta se mu hitro povrnila.

Združeno kraljestvo trenutno vabi na cepljenje vse, ki so starejši od 30 let. Prvi odmerek cepiva je prejelo 38,8 milijona ljudi, piše Reuters.