Smith dobil oskarja za glavno moško vlogo v filmu Kralj Richard. Foto: EPA
Smith dobil oskarja za glavno moško vlogo v filmu Kralj Richard. Foto: EPA

Po zloglasnem incidentu, ko je Chrisu Rocku zaradi neslane šale o bolezni žene Willa Smitha ta med podelitvijo letošnjih oskarjev dal klofuto, naj bi se bila pripravljena vmešati tudi losangeleška policija. Ker je bila na kraju dogodka, se je ponudila, da zvezdnika aretirajo. "Dejali so, da gre za telesni napad," je povedal producent prireditve Will Packer in dodal, da so policisti še pristavili: "Pripravljeni smo, da ga v tem trenutku primemo."

Smithova klofuta je v nekaj minutah postala najbolj gledan in omenjen posnetek na svetovnem medmrežju. Foto: AP
Smithova klofuta je v nekaj minutah postala najbolj gledan in omenjen posnetek na svetovnem medmrežju. Foto: AP

V zaodrju so tako možje postave s komikom prerešetavali možne ukrepe proti Smithu, a jih je ta hitro odpravil in jim zagotovil, da je v redu. Možje v modrem tako na koncu vseeno niso ukrepali – Rock, za katerega sicer ni jasno, ali je vedel o zdravniškem stanju Jade Pinkett Smith, ki povzroča, da ji izpadajo lasje, igralca, ni želel ovaditi.

Komik je sicer na eni izmed njegovih standup predstavi dejal, da še vedno predeluje, kaj se je zgodilo, nekega dne pa bo o tem tudi spregovoril. "Pogovor bo resen. Pogovor bo smešen. Ampak v tem trenutku vas prosim: dovolite mi, da vam povem nekaj šal o čem drugem."

53-letnik se je Rocku sicer že javno opravičil. "Šale na moj račun so sestavni del mojega poklica," je bil dan po incidentu skesan Smith. "A šala o bolezni moje žene Jade je bila zame preveč. Odzval sem se preveč čustveno. Žal mi je in sram me je za to, kar sem storil. Moja dejanja niso primerna za človeka, kakršen želim biti." S kratko izjavo se je na družbenih omrežjih odzvala tudi Jada, ki pa je zapisala: "Prišel je čas za celjenje ran in pripravljena sem nanj."