Foto: EPA
Foto: EPA

75-letni Stewart je skupaj s svojo družino za praznike počitnikoval na Floridi, skupina pa je na silvestrovo poskušala vstopiti na zasebno zabavo v prestižnem hotelu v Palm Beachu. Ko jim je varnostnik pojasnil, da niso na seznamu gostov in jim je zato zavrnil vstop, se je začel prepir.

Poleg Roda se je vpletel še njegov 39-letni sin Sean, priče pripovedujejo, da sta oba Stewarta začela vpiti, Sean se je ustopil pred varnostnika in se ni odzival na zahteve po umiku, nato ga je sam odrinil, njegov oče pa ga je s pestjo udaril pod rebra.

Policija je pojasnila, da posnetki nadzornih kamer potrjujejo, da sta bila Rod in Sean Stewart tista, ki sta začela prepir in sta se vedla agresivno, zato so ju ovadili zaradi napada. Škota se morata 5. februarja zglasiti na sodišču na Floridi.

Foto: EPA
Foto: EPA

Dolgoletna kariera
Rod Stewart, ki se ponaša tudi z nazivom sir, saj je leta 2016 postal vitez britanskega imperija, se je podpisal pod svetovne glasbene uspešnice, kot so Sailing, Forever Young, Rhythm of My Heart in I Don't Want to Talk About It.

Samostojni prvenec An Old Raincoat Won't Ever Let You Down je izdal leta 1969, v dolgoletni karieri pa je prodal več kot 100 milijonov izvodov svojih plošč.

Sredi decembra je postal tudi najstarejši moški izvajalec, ki se je zavihtel na vrh britanske glasbene lestvice po prodanih albumih. Jeseni je razkril, da se je zadnja tri leta bojeval proti raku prostate, ki ga je premagal le zaradi zgodnje diagnoze.