Foto: Reuters
Foto: Reuters

Incident se je zgodil na letališču Hawthorne Municipal Airport pri Los Angelesu v petek popoldne, ob tem pa naj ne bi obstajala nobena nevarnost trka letal.

Oblasti so sporočile še, da je bil pilot majhnega letala Harrison Ford, ki je v izjavi preko svojih asistentov incident potrdil. Zvezne oblasti so zaradi incidenta sprožile preiskavo 77-letnega igralca.

"Gospod Ford je s svojim letalom prečkal edino letališko pristajalno stezo, potem ko je narobe slišal radijska navodila letalske kontrole. Vedel je, da je storil napako in se je takoj opravičil," so zapisali. "Namen poleta je bil zgolj to, da se ohrani dobro stanje njegovega letala."

Še enkrat so poudarili, da nihče ni bil poškodovan in da tudi nikoli ni bilo neposredne nevarnosti trka letal, še poroča Entertainment Online.

To sicer ni prvi tovrstni incident znanega igralca, ki je navdušen letalec tako z letali kot tudi s helikopterji. Leta 2017 je prav tako v Kaliforniji nizko preletel letalo s 116 potniki in nato pristal na napačni stezi oziroma na taksi stezi.

Leta 2015 pa je z muzejskim letalom iz časa druge svetovne vojne zasilno pristal na igrišču za golf v Los Angelesu, potem ko mu je odpovedal motor. Preiskava je ugotovila, da ni bil ničesar kriv, ker je šlo za mehansko okvaro.