MIla in Ashton imata sedemletno hčer Wyatt in petletnega sina Dimitrija. Foto: AP
MIla in Ashton imata sedemletno hčer Wyatt in petletnega sina Dimitrija. Foto: AP

38-letna Mila Kunis je bila rojena leta 1983 v mestu Černivci, v ZDA pa se je z družino preselila osem let pozneje. Po osmih dneh ruske invazije na njeno rodno državo sta z možem Ashtonom prekinila molk na družbenih omrežjih.

Dejala je, da se ima sicer za "ponosno Američanko" in da je vesela za vse, kar so ZDA naredile zanjo. Dodala pa je, da trenutno ne bi mogla biti ponosnejša na to, da je tudi Ukrajinka. "Sam pa še nikoli nisem bil ponosnejši, da sem poročen z Ukrajinko," je dodal 44-letni zvezdnik. "Dogodki v Ukrajini so uničujoči. Na nobenem kraju na svetu se ne bi smel dogajati tak nepravični napad na človečnost," je še opozorila Mila in pojasnila, da skušata z Ashtonom čim bolj pomagati vsem prizadetim v spopadih.

Prek platforme GoFundMe sta tako sprožila zbiranje sredstev za humanitarno pomoč ljudem, ki bodo zaradi vojne zapustili državo. Trenutno so z množičnim financiranjem zbrali že več kot tri milijone dolarjev, njihov cilj pa je 30 milijonov dolarjev. Sama bosta v sklad prispevala tri milijone.

"Ukrajinci so ponosni in pogumni ljudje, ki si zaslužijo našo pomoč v teh težkih časih," je še dodala. Denar bodo namenili organizacijama Flexport in AirBnB, ki pomagata pri urejanju prenočišč in opreme za ukrajinske begunce v nekaterih evropskih državah.

Da je "osupla in zlomljena" zaradi dogajanja v Ukrajini, je dejala še ena slavna igralka z ukrajinskimi koreninami, Milla Jovovich. Plesalec Maks Chmerkovskiy pa je na družbenih omrežjih v zadnjih dneh objavljal prizore svojega bega iz Ukrajine na Poljsko.