Kako se je privlačni Maročanki Ruby uspelo tako prikupiti mogočnemu Silviu, da jo je spravil iz zapora? Foto: EPA
Kako se je privlačni Maročanki Ruby uspelo tako prikupiti mogočnemu Silviu, da jo je spravil iz zapora? Foto: EPA
Silvio in Barbara Berlusconi
Berlusconijeva družina živi življenje na očeh medijev. Foto: EPA

"Zaradi dogodkov sem ogorčena. In težko se nanje odzivam mirno," je v pogovoru za revijo Vanity Fair dejala 26-letnica, sicer mati dveh otrok, ki ima doktorat iz filozofije. "Bralke pozivam, da si predstavljajo, kako je biti na mojem mestu," je dejala Berlusconijeva tretja hčerka. "Očitno je, da se ne strinjam s tovrstnim vedenjem - po drugi strani pa moram verjeti temu, kar pove moj oče."

Berlusconijeva je priznala, da je imelo očetovo vedenje vpliv tudi na njegovo kariero. "Kar je moj oče pogosto javno označil za svojo slabost, ni vplivalo le na njegovo zasebno življenje, pač pa tudi na njegovo politično vlogo in javno podobo."

Barbara sicer ni želela govoriti o politični prihodnosti svojega očeta: "V prihodnost ne vidim. Žal mi je, saj Berlusconija kot premiera ne bi smeli tako obravnavati. Veliko je storil za svojo državo. Aktivno in strastno je bil vpleten v dogajanje v državi, dosegel je mnogo pomembnih ciljev."

Veronica je zahtevala ločitev
Italijanski premier se v zadnjem času spopada s številnimi s spolnostjo povezanimi škandali. Mati Barbare Berlusconi, premierjeva druga žena Veronica Lario, je maja 2009 napovedala, da se bo od Berlusconija ločila. Kot razlog je navedla govorice, ki so Berlusconija povezovale z 18-letno manekenko za spodnje perilo. Pozneje ga je obtožila še afere z mladoletnico, kar je Berlusconi zanikal.

Junija 2009 je Patrizia D'Addario, ki je sebe predstavila kot "plačljivo" spremljevalko, dejala, da je z Berlusconijem preživela noč v njegovi rezidenci v Rimu. Berlusconi je na obtožbe odvrnil, da vsekakor ni svetnik, obenem pa je zanikal, da bi kdaj plačeval za spolnost.

Oktobra je v javnosti prišla še povezava med 74-letnim Berlusconijem in maroško erotično plesalko. Berlusconi je maja namreč posredoval pri milanski policiji in dosegel izpustitev takrat še 17-letne Ruby, potem ko je bila ta aretirana zaradi tatvine. Ob tem naj bi premier policistom celo dejal, da je Ruby nečakinja egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.