Thicke je za seboj pustil ženo Tanyo in tri otroke – Brennana, Robina in Carterja. Foto: Reuters
Thicke je za seboj pustil ženo Tanyo in tri otroke – Brennana, Robina in Carterja. Foto: Reuters
V seriji Growing Pains je zaigral očeta Jeremyju Millerju, Tracey Gold, Kirku Cameronu. Foto: Reuters

Igralčevo srce je zastalo med igranjem hokeja z najmlajšim sinom Carterjem. Nemudoma so ga odpeljali v medicinski center St. Joseph, kjer je tudi umrl.

Novico o smrti je potrdil tiskovni predstavnik Robina. "Bil je najboljši človek, ki sem jih poznal," je ob smrti dejal pevec. Alan Thicke se je televizijskim gledalcem najbolj prikupil v seriji Growing Pains, kjer je upodobil lik očeta družine Seaver - Jasona. To je tudi serija, kjer je svoje prve televizijske korake naredil Leonardo DiCaprio. "V svoji karieri sem dobil veliko ponudb za vlogo očetov," je priznal v intervjuju leta 2010 za spletno stran A. V. Club.

"Veliko let so me poznali kot očeta Kirka Camerona iz Growing Pains, šele v zadnjih letih sem znan kot oče Robina Thicka. Zato velikokrat igram samega sebe v resničnem življenju, samo zato, da zadovoljim pričakovanja drugih. Vsi me vidijo kot družinskega človeka," je priznal.

Kanadski igralec je prvo nominacijo za emmyja prejel leta 1977 za vlogo v seriji The Barry Manilow Special. Zaigral pa je tudi v serijah Polnejša hiša, Kako sem spoznal vajino mamo ter ameriški telenoveli Drzni in lepi.