Foto: AP
Foto: AP

Pohodnik je na posmrtne ostanke naletel v soboto, zdaj pa so jih uradno identificirali, piše britanski BBC.

"Vzrok smrti se še preiskuje, čakamo na nadaljnje izsledke testov," je sporočila policija. "Radi bi se zahvalili vsem prostovoljcem, ki so neutrudno delali, da bi našli gospoda Sandsa," je še zapisala v izjavi.

Prejšnji teden se je zvezdnikova družina zahvalila kalifornijskim oblastem za njihov trud v iskalni akciji: "Zelo smo hvaležni iskalnim ekipam in koordinatorjem, ki so neutrudno delali, da bi našli Juliana."

"Še naprej ohranjamo Juliana v svojih srcih, skupaj z lepimi spomini na to, kako dober oče, mož, raziskovalec, ljubitelj naravnih lepot in umetnosti je bil," se je Sandsu poklonila družina.

Sands, navdušen pohodnik in gornik, je na omenjenem območju izginil 13. januarja, ravno ko so tam divjale hude zimske nevihte. Policija in reševalne službe so po izginotju sprožile obsežno iskalno akcijo območja in poti na 3000 metrov visoko goro, a igralca niso našli. V zadnjih mesecih je bilo organiziranih več iskalnih akcij, zadnja pa je potrdila tragično novico.

Bogata igralska kariera
Sands je bil rojen v Yorkshiru in je zaigral v okoli 150 filmih in serijah, svetovno slavo pa mu je leta 1985 prinesla glavna vloga v romantični drami Jamesa Ivoryja Soba z razgledom, v kateri je zaigral s Heleno Bonham Carter. Znan je tudi po sodelovanju pri filmih Polja smrti in Zbogom, Las Vegas ...

Z ženo Evgenio Citkowitz je imel dva otroka. Igralcu se je v zvezi s Sarah Sands rodil še sin.

Sands je v preteklosti večkrat govoril o svoji ljubezni do pohodništva in alpinizma. Ko so ga leta 2020 vprašali, kaj ga osrečuje, je tako odgovoril: "Na krasno mrzlo jutro biti nekje blizu vrha gore."