Foto:
Foto:
Severinin odvetnik zahteva, da se vsi posnetki uničijo.

V ekskluzivni izjavi za MMC je Matija Babić dejal, da so jasno pokazali samo Severinin obraz in ne drugih delov telesa. Kot je še povedal, Index.hr pri tem ni zaslužil ničesar, saj niso objavili filma, Severinin odvetnik Anto Nobilo pa toži spletno stran voayer387.com, ki naj bi s predvajanjem filma zaslužila tri milijone evrov.


Svoje mnenje lahko izrazite na forumu in anketi.


Babić je presenečen nad odzivom obiskovalcev portala, saj so prejeli več kot tisoč elektronskih pisem podpore.

Objava posnetkov v Sloveniji
V Sloveniji pa je veliko prahu dvignila objava odlomkov iz posnetka Severine v Odmevih. Na očitke se je odzvala odgovorna urednica informativnega programa TVS Tanja Starič, ki meni, da so bili posnetki v Odmevih "preveč eksplicitni", a po pregledu prispevka meni, da je bila tema "dobro zastavljena".

Je informativna oddaja Odmevi na TV Slovenija, ki velja za resno in kredibilno oddajo, prestopila mejo, ki loči resne od rumenih medijev, in ali je ravnala pravilno, ko je objavila posnetke, za katere se je vedelo, da so brez dovoljenja posredovani javnosti, se sprašuje Rok Kajzer v Delovem članku Porumeneli Odmevi.

Član novinarskega častnega razsodišča in član sveta RTVS Peter Jančič pravi, da so se v Odmevih "odločili precej tvegati, saj so objavili vsebine, ki zadovoljujejo predvsem človeško radovednost, imajo pa sicer majhno informacijsko vrednost".

Marko Milosavljevič s Fakultete za družbene vede meni, da je šlo za popolnoma zasebno stvar, pri kateri "ni prav nobenega relevantnega javnega interesa, da bi mediji posnetke objavili". Dodaja, da so bili posnetki ukradeni in objavljeni na spletu, ki ga je težko nadzorovati, problematičen pa je bil predvsem odziv tradicionalnih množičnih medijev, saj ti lažje urejajo, kaj se bo v njih pojavilo.

Za Milosavljeviča je večji problem pri resnih tiskanih medijih in javnemu RTV-ju. Ti bi morali o tem zagotovo poročati, vendar bi se morali vzdržali kakršnega koli objavljanja teh posnetkov, tudi v zakriti obliki. "Da je Televizija Slovenija objavila te posnetke, je neprimerno," je prepričan Milosavljevič. Predvajanje je zanj pomenilo "spuščanje pod raven in popolno opuščanje etičnih kriterijev profesionalnosti".

Pravnik Jaka Repanšek v izjavi za Delo prav tako ugotavlja, da je bila objava posnetka s pravnega in etičnega stališča zelo problematična in da se
lahko kvalificira kot sodelovanje pri posegu v nedotakljivost zasebnega življenja osebe in kot poseg v avtorske pravice avtorja spornih posnetkov. Prizadeta oseba lahko v posameznih primerih vloži odškodninski zahtevek tudi zoper medije, dodaja Repanšek.

Severina še vedno zaljubljena
Ljubezni Severine in njenega zaročenca, zagrebškega podjetnika Srećka Vargekoma, pa očitno posnetki le niso zamajali, saj naj bi hrvaška pevka povedala, da se imata po dogodku še raje.

Severinin odvetnik Anto Nobilo pričakuje, da bo sodišče od vseh, ki imajo posnetek, zahtevalo, da ga uničijo. Kazen za neupoštevanje te zahteve je 15.000 evrov, za pravne osebe bi morala biti kazen trikrat višja, piše Delo.