Jimmy Fallon in Jay Leno - kateri bo bolj prepričal gledalce? Foto: EPA
Jimmy Fallon in Jay Leno - kateri bo bolj prepričal gledalce? Foto: EPA

Za zamenjavo voditelja so se odločili, čeprav se The Tonight Show lahko pohvali z odlično gledanostjo, svojo odločitev pa so vodilni možje NBC-ja utemeljili z besedami: "Namenoma smo se odločili za to spremembo, ko je Jay še številka ena. Tako kot je Jay zamenjal Johnnyja Carsona, ko je bil ta številka ena. Jimmy Fallon je edinstven talent in to je njegov čas."

63-letni Leno je bil za krmilom The Tonight Showa več kot dve desetletji - leta 1987 je začel pri oddaji najprej sodelovati kot občasna zamenjava voditelja Johnnyja Carsona, pet let pozneje pa ga je dokončno nadomestil na voditeljskem stolčku. Leta 2009 je vodenje oddaje nato sicer prevzel Conan O'Brien, vendar se ta poteza NBC-ja ni izkazala za najboljšo, zato so Lena že naslednjo sezono pripeljali nazaj.

39-letni komik Fallon bo vodenje oddaje prevzel februarja 2014, v času zimskih olimpijskih iger v Sočiju, saj takrat NBC pričakuje največjo gledanost.

Leno čestital Fallonu
Ameriški mediji so sicer poročali, da se Jay Leno ne strinja s svojo zamenjavo, vendar je Fallonu vseeno javno zaželel veliko sreče: "Jimmy, čestitam! Upam, da boš tako srečen, kot sem bil jaz, in da boš to službo obdržal, vse dokler ne boš star možakar. Če me boš potreboval, me najdeš v garaži."