Nasmejana Kate in William po tem, ko sta včeraj javno naznanila svojo dolgo pričakovano zaroko. Foto: EPA
Nasmejana Kate in William po tem, ko sta včeraj javno naznanila svojo dolgo pričakovano zaroko. Foto: EPA
Prstan, ki sproža toliko debat. Foto: EPA

Srečni par, ki je zaroko sklenil po osmih letih zveze, se je za krajši čas razšel po koncu univerze. In Middletonova je v včerajšnjem TV-intervjuju razkrila, da "ni bila zelo srečna" ob odločitvi, da zvezo končata.
William je razhod pojasnil takole: "Oba sva bila zelo mlada, bilo je na univerzi, oba sva se iskala, poleg tega imava različna značaja in to, pa skušati najti svojo lastno pot, odraščanje ... Potrebovala sva malce prostora in podobnih stvari, da se je vse izšlo."

Kate je po poročanju Daily Mirrorja na to dodala: "Jaz osebno takrat nisem bila zelo srečna zaradi njegove odločitve, vendar me je dejansko okrepilo. Odkriješ stvari o sebi, ki se jih morda nisi zavedal, mislim, da te lahko razmerje precej iztroši, ko si mlajši, in resnično sem cenila tisti čas zase, čeprav na to takrat nisem gledala tako."

Dianin zaročni prstan
A čeprav je novica o zaroki povzročila med Britanci veliko evforije, je odločitev princa Williama, da Kate zaprosi z zaročnim prstanom svoje pokojne mame, princese Diane, zanetila burno javno razpravo.

Princ je namreč svoje dekle zaprosil z 28.000 funtov vrednim prstanom z diamanti in modrim safirjem, da njegova pokojna mama "ne bi izostala od vsesplošnega vznemirjenja".
A medtem ko se nekaterim zdi, da je bilo to dejanje izjemno romantično in nostalgično, so jo drugi na družabnih omrežjih in forumih označili za "neokusno" in "strašljivo".