Nemški ovčar je v Beli hiši povzročal precej preglavic. Foto: EPA
Nemški ovčar je v Beli hiši povzročal precej preglavic. Foto: EPA

Poročali smo, da je novoizvoljeni voditelj Združenih držav Amerike s seboj v Washington pripeljal tudi nemška ovčarja, 13-letnega Champa in triletnega Majorja, ki pa se na življenje med kopico neznancev nikakor ni mogel prilagoditi.

Ves čas je skakal, lajal in renčal na osebje Bele hiše in agente tajne službe, kaplja čez rob pa je bila, ko je enega izmed varnostnikov nazadnje celo ugriznil, in zakonca Biden sta morala zato oba psa poslati nazaj na družinsko posestvo v zvezni državi Delaware, so poročali ameriški mediji.

Sorodna novica Bidnov ovčar ugriznil varnostnika, oba psa poslali nazaj v Delaware

"Ni predrl kože"

Zdaj pa se je o tem razgovoril tudi sam ameriški predsednik in v pogovoru z Georgeem Stephanopoulosom spomnil, da so triletnega Majorja kot mladega psička rešili s ceste in da se je verjetno tako burno odzval, ker ni vajen toliko neznancev okoli sebe: "Kar je presenetilo tudi mene, je Bela hiša sama, življenje tam. Za vsakimi vrati je mož v črni jakni. Obrneš glavo in tam sta dva človeka, ki ju še nikoli nisi videl," je priznal.

Zatrdil je, da se Major odzove, da bi zaščitil, a da vseeno ni nikogar "ugriznil in predrl kože".

Uradno pojasnilo dogodka se glasi, da je ovčarja "presenetila neznana oseba, zato se je odzval na način, ki je pri posamezniku pustil manjšo poškodbo, za katero pa je poskrbel zdravnik v Beli hiši in nadaljnje zdravljenje ni bilo potrebno".

Pasje življenje v Beli hiši. Foto: EPA
Pasje življenje v Beli hiši. Foto: EPA

Majorja zdaj šolajo

Po incidentu so psa poslali nazaj domov v Delaware, vendar je Biden zdaj zatrdil, da je bil ta odhod že vnaprej načrtovan, saj sta imela tako on kot Jill večdnevne obveznosti in ne bi mogla skrbeti za psa.

Je pa priznal, da ga na domačem posestvu zdaj šolajo: "Sicer je prijazen kuža. 85 odstotkov ljudi v Beli hiši ga ima rado, liže jih in maha z repom," je dejal.