Perry je umrl oktobra lani. Foto: EPA
Perry je umrl oktobra lani. Foto: EPA

Portal Independent poroča, da se preiskava smrti igralca in zvezdnika serije Prijatelji Matthewa Perryja bliža koncu. Organi pregona v Los Angelesu trdijo, da bi bilo treba v povezavi z igralčevo smrtjo ovaditi več ljudi. Povedali so tudi, da bo ameriško državno tožilstvo sprejelo končno odločitev, ali bo obtožbo dejansko vložilo.

Skoraj sedem mesecev po Perryjevi smrti oktobra 2023, ko je bil star 54 let, se je na zvezni in lokalni ravni začela preiskava o tem, kdo je igralca oskrbel s ketaminom, ki je privedel do njegove smrti. Preiskava vključuje losangeleško policijsko upravo (LAPD), ameriško agencijo za boj proti drogam (DEA) in ameriško poštno inšpekcijsko službo (USPIS), je v torek potrdila losangeleška policija.

Sorodna novica Matthew Perry je umrl zaradi kombinacije ketamina, težav s srcem in utopitve

28. oktobra 2023 so Perryja našli neodzivnega v masažni kadi v njegovem domu v losangeleški soseski Pacific Palisades. Igralca so razglasili za mrtvega na kraju dogodka. Toksikološko poročilo je potrdilo, da je umrl zaradi akutnih učinkov ketamina, posledično pa se je igralec utopil v segreti vodi. Viri blizu igralca so povedali, da se je pokojni zvezdnik s ketaminom zdravil zaradi depresije in anksioznosti, vendar je bila njegova zadnja infuzijska terapija teden in pol pred smrtjo. Mrliški oglednik je ugotovil, da ketamin v Matthewevem telesu "ne more biti iz te infuzijske terapije, saj je razpolovna doba ketamina od tri do štiri ure ali manj".

Obdukcijsko poročilo, objavljeno decembra, je pokazalo, da je bila količina ketamina v njegovi krvi tako visoka, da je bila enaka tisti, ki se med operacijami uporablja za splošno anestezijo. Takrat so njegovo smrt razglasili za nesrečo, brez suma kaznivega dejanja. Oblasti iščejo človeka, ki bi igralcu lahko priskrbel dodaten vir ketamina, poleg tistega, s katerim je zdravil depresijo in tesnobo, menijo, da je Perry droge dobival kar po pošti. Do zdaj ni bil aretiran še nihče.