Preiskovalci s šerifovega oddelka okrožja Los Angeles so primer 53-letnega glasbenika, čigar pravo ime je Brian Hugh Warner, v ponedeljek predali okrožnemu tožilstvu.

Manson je postal glasbena zvezda sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, znan tako po izzivanju javnih polemik kot po uspešnicah, kot je The Beautiful People. Foto: Reuters
Manson je postal glasbena zvezda sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, znan tako po izzivanju javnih polemik kot po uspešnicah, kot je The Beautiful People. Foto: Reuters

Znanih ni novih podrobnosti o preiskavi, je pa šerifov oddelek obvestil, da detektivi preiskujejo obtožbe o spolnem napadu in nasilju v družini v obdobju med letoma 2009 in 2011. Napadi naj bi se zgodili v Zahodnem Hollywoodu, kjer je Manson takrat živel.

Mansonovi predstavniki se niso odzvali na prošnjo za komentar, a je njegov odvetnik obtožbe označil za "dokazljivo lažne". Preiskava je vključevala novembrsko preiskavo Mansonovega doma, kjer so zasegli medijske naprave in druge predmete, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sorodna novica Evan Rachel Wood: "Marilyn Manson je tisti, ki me je zlorabil"

V izjavi policisti niso poimensko navedli imen in priimkov žensk, vendar jih je več javno dejalo, da jih je Manson fizično, spolno in čustveno zlorabil v času preiskovanih incidentov, nekatere pa so vložile civilne tožbe. Med njimi je tudi igralka iz Igre prestolov Esmé Bianco, njen odvetnik je dejal, da je že dala izjave organom pregona.

Manson medtem toži svojo nekdanjo zaročenko, igralko Evan Rachel Wood. Njena objava na Instagramu februarja 2021, v kateri trdi, da jo je "več let grozljivo zlorabljal", je sprožila val javnih obtožb proti njemu. V svoji obtožbi Manson njene izjave o napadu označuje za izmišljene in pravi, da sta ona in še druga ženska uporabili laži, vključno z lažnim pismom FBI-ja, da bi tako prepričali druge ženske, naj se oglasijo.

Ob stran so ji stopile ženske, ki naj bi se spopadale s podobnimi izkušnjami. Svojo nekdanjo osebno asistentko naj bi ljudem, s katerimi je sodeloval, ponujal za spolne usluge, eno izmed domnevnih žrtev pa naj bi večkrat zvezal in posilil ter jo prisilil k uživanju mamil in h krvni zvezi. Ena izmed žensk pa trdi tudi, da naj bi jo vrgel ob zid in ji grozil, da jo bo pretepel s kijem za bejzbol ter jo zaklepal v sobe, je poročal BBC.

Odvetniki Evan Rachel Wood so v sodnih dokumentih zapisali, da je njegova tožba neutemeljena in primer maščevanja. Leta 2019 je igralka sicer ustvarila organizacijo The Phoenix Act, ki je začela delovati januarja 2020, statut omejitve glede nasilja v družini se je tako podaljšal s treh na pet let.