Zaradi obtožb o zlorabah je losangeleško sodišče v petek Johnnyju Deppu odredilo prepoved približevanja svoji ženi Amber Heard. Foto: Reuters
Zaradi obtožb o zlorabah je losangeleško sodišče v petek Johnnyju Deppu odredilo prepoved približevanja svoji ženi Amber Heard. Foto: Reuters
Johnny Depp in Amber Heard
Johnny Depp in Amber Heard sta se januarja takole z roko v roki sprehodila po rdeči preprogi. Foto: Reuters

Počasi na dan curljajo podrobnosti glede nenadne ločitve Amber Heard in Johnnyja Deppa.

Amber Heard je zahtevek za ločitev od Deppa vložila v ponedeljek zjutraj po tamkajšnjem času, pred nekaj urami pa je prišla na sodišče v spremstvu svoje odvetnice Samanthe Spector in z veliko modrico na obrazu, poroča opravljivi TMZ.

V dokaz predložila več fotografij
Odvetnica, oborožena s fotografijami, ki naj bi dokazovale, da je Depp v 15-mesečnemu zakonu s Heardovo večkrat fizično obračunal, trdi, da jo je napadel tudi v soboto - Amber naj bi udaril po obrazu s svojim mobilnim telefonom. TMZ ob tem piše, da je 30-letna Amber do zdaj fizično zlorabo prenašala molče, tokrat pa ji je prekipelo in v ponedeljek zjutraj je vložila zahtevek za ločitev.

Njena odvetnica je od sodišča zahtevala, da Deppu izreče tudi začasno prepoved približevanja Heardovi. Zaradi obtožb o zlorabah je losangeleško sodišče tako v petek ameriškemu filmskemu zvezdniku odredilo prepoved približevanja svoji ženi.

Depp je po navedbah tiskovne predstavnice sodišča Liz Martinez pristal na vzajemno upoštevanje prepovedi približevanja.

Depp si želi čim hitrejše razveze
Deppa na sodišče ni bilo, saj predstavlja svoj novi film, ga je pa zastopala znana odvetnica Laura Wasser, ki je specializirana za zvezdniške ločitve. Na obtožbe o fizični zlorabi se še ni odzvala, je pa že pred zaslišanjem dejala, da si Depp želi le, da bi bila ta epizoda čim prej za njim: "Glede na kratkost tega zakona in nedavno izgubo matere, se Johnny ne namerava odzivati na umazane govorice, čenče, polresnice in laži o svojem zasebnem življenju. Upajmo, da bo razveza tega kratkega zakona čim hitrejša."

Depp in Heardova sta se spoznala leta 2011 med snemanjem filma Zapiti dnevnik (The Rum Diary), kmalu zatem pa je med njim preskočila iskrica, ki naj bi bila kriva tudi za razpad 14-letne Deppove zveze s francosko igralko in pevko Vanesso Paradis, v kateri sta se jima rodila dva otroka. Heardova je bila v času, ko je spoznala Deppa, v dolgoletni zvezi s havajsko umetnico in fotografinjo Tasyo van Ree.

Igralca sta se zaročila leta 2014, februarja lani pa sta se poročila.