Cheslie je bila za mis ZDA okronana leta 2019. Foto: EPA
Cheslie je bila za mis ZDA okronana leta 2019. Foto: EPA

"Obupani in užaloščeni sporočamo, da je naša draga Cheslie umrla," je zapisala njena družina. "Njena svetla luč, njena lepota in moč so navdihovale toliko ljudi po vsem svetu. Ljubila je, čutila je, smejala se je in sijala je."

V Severni Karolini rojena nekdanja misica je pred svojo smrtjo objavila še svojo zadnjo fotografijo, ob kateri je pripisala: "Naj vam ta dan prinese počitek in mir."

Kryst je bila odvetnica s tremi diplomami z dveh univerz, ki si je prizadevala za reformo ameriškega pravosodnega sistema. V sklopu teh prizadevanj je brezplačno pomagala po krivem obsojenim zapornikom do odškodnin.

"Cheslie je poosebljala ljubezen in služila drugim, najsi bo prek svojega dela kot pravnica, ki se je borila za družbeno pravico, ali pa kot mis ZDA in voditeljica," so še zapisali njeni svojci.

"A, najpomembnejše, kot hčerka, sestra, prijateljica, mentorica in kolegica – vemo, da bo njen vpliv živel dalje."

Kryst je študirala na univerzi Južne Karoline, kjer je bila tudi v ekipi za sprint, nato pa diplomirala iz prava na univerzi Wake Forest.

V poslovilnem pismu brez pojasnil za samomor

"Naša srca so zlomljena," so sporočili iz ExtraTV-ja, kjer je Kryst delala kot dopisnica za novice iz sveta zabave. "Cheslie ni bila samo ključni del naše oddaje, ampak je bila ljubljena članica naše Extra družine in se je dotaknila celotnega osebja. Naše najgloblje sožalje družini in prijateljem."

Poklonili so se ji tudi organizatorji tekmovanja za mis ZDA.

"Organizatorji Miss Universe in Miss ZDA smo povsem pretreseni ob novici o izgubi mis ZDA 2019 Cheslie Kryst. Bila je ena nabistrejših, najtoplejših in najprijaznejših ljudi, kar smo jih kdaj imeli čast poznati, razsvetlila je vsako sobo, v katero je vstopila. Naša celotna skupnost žaluje za njo, v tem težkem času smo v mislih z njeno družino," so zapisali in ob tem delili tudi številke za klic v stiski.

Kryst, ki je živela v devetem nadstropju stavbe, so nazadnje videli na terasi stolpnice v 29. nadstropju.

New York Post poroča, da je pustila poslovilno pismo, v katerem je zapisala, da si želi vse zapustiti svoji mami, prav tako nekdanji lepotni tekmovalki, ki je bila leta 2002 okronana za mis Severne Karoline. Sporočilo ni vsebovalo nagiba za samomor.

“Ne le, da je bila lepa, bila je tudi pametna – bila je odvetnica," je za New York Post povedal policist. “Imela je življenje, ki bi ji ga zavidal vsak. Tako žalostno je.”

Klic v stiski

Če čutite hudo duševno stisko ali imate samomorilne misli, poiščite strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč.

Lahko se obrnete na svojega osebnega zdravnika ali na:
112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)