Borino-Quinnova s svojim televizijskim možem Vincentom Curatolo (Johnny Sacramoni). Foto: HBO
Borino-Quinnova s svojim televizijskim možem Vincentom Curatolo (Johnny Sacramoni). Foto: HBO

Borino-Quinnova je umrla v sredo v bolnišnici v Morristownu v zvezni državi New Jersey po dolgi bitki z rakom, poroča CNN. Njen mož Luke Quinn Jr. je umrl marca letos.
Serija Sopranovi, ki so jo snemali med letoma 1999 in 2007, se osredotoča na zgodbo newjerseyjskega mafijca Tonyja Soprana (James Gandolfini) in slikovito zbirko kriminalcev, zbranih okoli njega. Nanizanka je v šestih sezonah prejela praktično vse mogoče nagrade in ima na spletni filmski strani IMDB skorajda nedosegljivo povprečno oceno 9,5.
Brez igralskih izkušenj
Borino-Quinnova je v nekem intervjuju povedala, da je dobila vlogo na odprti avdiciji leta 2000, ki se jo je udeležila predvsem v znak podpore neki prijateljici iz otroštva, in da je bila šokirana, ko je izvedela, da so jo najeli. Pred tem ni imela nobenih izkušenj z igro.
Borino-Quinnova je igrala Ginny Sacramoni, ženo mafijca Johnnyja Sacramonija, ki je bila bitko s težo. Sodeč po biografiji likov na uradni strani HBO-ja je lik Ginny "rubenovski". Lik je postal med gledalci serije hitro priljubljen.
Ko ni igrala, je Borino-Quinnova delala v pravni firmi v New Brunswicku.