Igralec, ki je bil poznan tudi pod vzdevkom Tiny, se je pri 62 letih poslovil od tega sveta. Pred tednom dni se Lister ni počutil dobro, kazal pa naj bi znake okužbe z novim koronavirusom, čeprav je bil njegov izvid testa negativen. Simptomi naj bi se v kratkem času močno poslabšali; ni mogel dihati, zelo je bil šibek. "Vse je šlo zelo hitro," je povedala igralčeva menedžerka Cindy Cowan.

Prejšnji teden bi se moral udeležiti snemanja novega filma, a je moral udeležbo odpovedati. Po besedah njegove menedžerke naj bi tarnal zaradi zdravja, a se ni počutil dovolj močnega, da bi se odpravil do zdravnika.

Njegova asistentka je kmalu prišla preverit, ali je z njim vse v redu, ter mu prinesla vitamine in antibiotike. Ko pa se naslednji dan na klice zaskrbljene družine ni oglašal, je njegovo domovanje obiskal prijatelj. Ker nihče ni prišel odpret vrat, je poklical policijo, ki je rokoborca, rojenega v Comptonu, našla mrtvega. "Zdi se, da je bila smrt Thomasa Listerja naravna, vendar bo to še natančneje opredelil mrliški oglednik," so povedali policisti. Vzok smrti tako še vedno ni znan.

V svoji karieri se je dotaknil src mnogih

"Bil je nežen velikan in bil je edinstven. Moški, ki mi je bil 20 let kot brat," je priznala Cowanova in dodala, da je bil čudovit človek, ki so ga imeli vsi radi.

Igralec, ki je bil na desno oko slep, je bil najbolj poznan po vlogi nasilneža Deeba v filmski franšizi Petek (Friday), v kateri je igral poleg raperja Ice Cuba. Med drugim se je pojavil tudi v filmih Jackie Brown, Austin Powers v Zlatotiču (Austin Powers in Goldmember) in Peti element (The Fifth Element) ter Princu z Bel Aira (The Fresh Prince of Bel-Air). Sodeloval je tudi v glasbenih videih izvajalcev, kot sta Michael Jackson in 50 Cent.

Prav tako je leta 1989 s Hulkom Hoganom v vlogi Zeusa zaigral v filmu z naslovom No Holds Barred. Nato je bil nekaj časa pod imenom Z-Gangsta tudi poklicni rokoborec pri World Championship Wrestling.