Princesa Anne je v imenu svojega brata, kralja Karla III., igralcu podelila red svetega Mihaela in svetega Jurija, šesti najvišji red v Združenem kraljestvu, ki ga monarh načeloma podeljuje visokim uradnikom ali ljudem, ki so opravili pomembno civilno delo v britanski zunanji politiki.

Da bo red dobil igralec, ki se je do zdaj petkrat prelevil v slovitega vohuna Jamesa Bonda, je kraljica Elizabeta II. oznanila že 31. decembra lani, v svojem tradicionalnem seznamu odlikovancev za prihajajoče leto, in sicer za njegov izjemen prispevek na filmskem in gledališkem področju.

Zanimivo je, da gre za čast, ki jo je za svoje storitve dobil tudi izmišljeni lik Iana Fleminga, vohun 007 ali James Bond.

Princesa Anne je Craigu naziv podelila zjutraj, na gradu Windsor, za kar nekaj navdušenja pa so poskrbeli odgovorni za odnose z javnostmi, saj so fotografijo princese in Craiga pospremili s slovitim stavkom: "Pričakovali smo vas." Številni oboževalci so to videli tudi kot poklon pokojni kraljici, ki je s Craigom (v vlogi Bonda) leta 2012, ob odprtju olimpijskih iger v Londonu, nastopila v kratkem skeču.