Princ Albert ni želel, da se o njegovem nezakonskem sinu piše, dokler je bil oče Rainier živ. Foto: EPA
Princ Albert ni želel, da se o njegovem nezakonskem sinu piše, dokler je bil oče Rainier živ. Foto: EPA
Princ Albert Monaški ima sina, ki pa ni naslednik trona najmanjše kneževine na svetu. Foto: EPA
Monaški princ je še vedno samski in brez prestolonaslednika. Foto: EPA

Mati nezakonskega prinčevega sina je 33-letna temnopolta stevardesa Nicole Coste iz Toga, ki ima francosko državljanstvo. Fantek, ki mu je ime Aleksander, je prvi in edini otrok bodočega monaškega kneza, vendar pa zaradi tega, ker je plod nezakonske zveze, ne bo mogel postati naslednik prestola.

Princ je prikupno stevardeso spoznal pred petimi leti na letalu, ki je letelo na liniji Nica-Pariz. Očetovstvo so potrdili s preizkusom DNK-ja, otrokova mati pa je o svoji zvezi s princem spregovorila prejšnji mesec.

Po besedah Nicole Albert sprva ni bil vesel novice, da je noseča, vendar je obljubil, da bo skrbel za otroka v zameno za popolno diskretnost. Nicole Coste je dojenčka povila avgusta leta 2003, po odvzemu otrokove krvi in preiskavi DNK-ja pa je postalo jasno, da je oče res monaški prestolonaslednik.

Albert in Nicole sta podpisala sporazum, da se o njegovem očetovstvu ne bo govorilo, vse dokler je knez Rainier živ. Albert se je obvezal, da bo za sina mesečno namenjal 10.000 evrov, v Nici pa mu bo zagotovil razkošno hišo.

Po sredinem izteku žalovanja za umrlim knezom Rainierjem se je oglasil Albertov odvetnik, ki je v pismu medijem poudaril, da princ sprejema svojo odgovornost in upa, da bo mali Aleksander lahko živel stran od oči javnosti. Princ je tudi prosil novinarje, naj se obnašajo odgovorno in spoštujejo pravico do zasebnega življenja, še posebej, ker gre za mladoletno osebo.