V vročici odbojkarske tekme. Foto: Reuters
V vročici odbojkarske tekme. Foto: Reuters

Princ Harry se zadnje čase s svojo srčno izbranko Meghan mudita v Nemčiji, tam pa je dopolnil tudi 39 let. Njegov rojstni dan sta se v Düsseldorfu odločila praznovati na poseben način – kot prejšnje dni sta se tudi na ta dan odpravila na šeste Igre nepremagljivih (Invictus Games). To je mednarodni športni dogodek, ki je bil prvič organiziran leta 2014, na njem pa sodelujejo ranjeni, poškodovani ter bolni vojaki in vojakinje, tudi veterani in veteranke.

Veliko časa je namenil spoznavanju športnikov. Foto: Reuters
Veliko časa je namenil spoznavanju športnikov. Foto: Reuters

Organizatorji dogodka so 39-letniku čestitali na družbenih omrežjih. "Dali ste upanje, navdihnili milijone, nikoli ne prenehajte početi tega, da ljudem na obraz narišete nasmeh," so mu zaželeli. Poleg tega pa so ob posebni priložnosti tekmovalci in gledalci na tekmi sedeče odbojke med Poljsko in Nemčijo Harryju, ki je 10 let služil v britanski vojski in je pobudnik projekta, v en glas tudi zapeli pesem za rojstni dan. Gesto je slavljenec pospremil z dvignjenim palcem in nasmejanim obrazom, poroča People.

Par je tudi pretekli teden spremljal različna prilagojena športna tekmovanja in obiskoval udeležence športnih podvigov. "Da ti občutek, kot da ga poznaš že celo večnost," je delil Garrett Kuwada, ki tekmuje v rugbiju na invalidskem vozičku, in dodal, da se med seboj zbadata, šalita, se smejeta in pogovarjata.

Harryjevo rojstnodnevno praznovanje se je začelo že prej. Z ženo in nekaterimi zaposlenimi se je namreč dan pred rojstnim dnem odpravil v neko restavracijo, v kateri so si privoščili dunajski zrezek, krvavice in klobase.

V preteklosti so Invictus Games gostili v Londonu, Orlandu, Sydneyju, Haagu in Torontu, kjer sta se Harry in Meghan leta 2017 prvič pojavila v javnosti kot par.