Foto:
Foto:
Princ William je presenetil z udeležbo na teku.

Njegova udeležba na teku, ki je potekal blizu londonskega mostu Blackfriars, je bila veliko presenečenje.

Sprva se mu je pri teku nameraval pridružiti tudi njegov mlajši brat Harry, ki pa je moral nastop zaradi poškodbe odpovedati.

Opremljen v majico z logom Sports Reliefa in v neujemajočih se nogavicah - vsi tekači so namreč morali nositi eno rdečo nogavico, ki so jim jo dali organizatorji - se je princ William podal na tek. Princ Harry, ki se je dogodka vseeno udeležil, čeprav ni mogel teči, pa ga je ob progi spodbujal in mu na koncu veselo čestital. V intervjuju pred tekmo je princ Wiliam dejal, da za dogodek ni pretirano treniral, čez ciljno črto pa je pritekel v času 6 minut in 10 sekund.

Na prireditvi več znanih Britancev
Na dobrodelni tekmi so med drugimi sodelovali tudi legendarni britanski veslač Steve Redgrave, priljubljeni kuhar Gordon Ramsay in pevka Rachel Stevens. Sports Relief je dobrodelna organizacija, ki sta jo ustanovili organizacija Comic Relief in britanska televizijska hiša BBC in se bojuje proti revščini v Veliki Britaniji in na tujem. V prvem letu delovanja so zbrali več kot 14 milijonov dolarjev, kar je lepa napoved za naslednja leta.