Taylor Swift s tremi kraljevimi oboževalci. Foto: Instagram Kensingtonske palače
Taylor Swift s tremi kraljevimi oboževalci. Foto: Instagram Kensingtonske palače

Britanski prestolonaslednik že leta ne skriva svojega navdušenja nad ameriško pevko, zato to, da si je koncert ogledal, ni ravno presenečenje. Skupaj z otrokoma, devetletno Charlotte in skoraj 11-letnim Georgeem, je sedel v eni od lož za pomembneže na stadionu Wembley in se večino časa skrival pred očmi širše javnosti.

A ko je 34-letna glasbenica začela peti svojo uspešnico Shake it off, se po navedbah očividcev ni mogel več zadrževati in je – prav nič kraljevsko zadržano – navdušeno poplesaval ob ograji lože. Na spletu je zaokrožilo tudi nekaj posnetkov, vendar se z njih ne da nedvoumno razbrati, da gre res za princa.

Pozneje je William, kot pravi swiftie, na družbenih omrežjih objavil fotografijo, na kateri slavna pevka skupaj z njim in njegovima otrokoma snema selfi, v pripisu pa se ji zahvalil za "čudovit večer". Podobno fotografijo je objavila tudi Swift, le da se je na njeni četverici pridružil še njen partner, Travis Kelce.

Williamova žena Kate, ki se še vedno zdravi zaradi raka, je medtem ostala doma z najmlajšim otrokom, šestletnim Louisom, poroča BBC.

Londonski del turneje Eras je, tako kot že celotna glasbeničina turneja do zdaj, poln presežnikov – osem koncertov na stadionu Wembley (del v tem tednu, del pa avgusta) bo po navedbah tamkajšnjega župana Sadiqa Khana pritegnilo skoraj 700.000 oboževalcev. Za vsak koncert je namreč prodanih okoli 90.000 vstopnic.

Ponudniki turističnih nastanitev, trgovci in gostinci si tako že manejo roke, pričakuje se namreč, da bodo samo v teh dneh zaslužili 300 milijonov funtov (350 milijonov evrov), navaja županove besede Reuters. Ob tem pa agencija opozarja, da ta ocena temelji na predvidevanjih, da bodo vsi obiskovalci koncerta prišli v London iz drugih delov Velike Britanije, in ne upošteva, da jih na tisoče tam živi.