Čas sta si vzela tudi za pogovor na štiri oči. Foto: EPA
Čas sta si vzela tudi za pogovor na štiri oči. Foto: EPA

Putin, ki velja za zelo možatega moža, je dejal, da je DiCaprio "pravi moški". "Če je reševanje tigrov v rokah ljudi s takim značajem, potem nam bo zagotovo uspelo," je dodal. Igralec je imel namreč na poti v Sankt Peterburg, kjer so pripravili mednarodno konferenco o ogroženih tigrih, kar nekaj težav z letali, a je vsemu navkljub prišel v Putinovo rojstno mesto. Za dobro tigrov je Leonardo nato tudi daroval milijon dolarjev.

Ni se ustrašil znamenj
"Oseba, ki nima tako dobrih živcev, bi se odločila, da ne bo prišla, da so težave znamenje, da je bolje, da ne pride," je dejal Putin in ameriškega igralca tudi povprašal, ali razume rusko. Hollywoodski zvezdnik je odgovoril, da ne, razkril pa je, da sta bila dva od njegovih pokojnin starih staršev Rusa in da si je vedno želel, da bi svojo babico pripeljal v Sankt Peterburg.

Sam sebe je nato filmski igralec označil za "pol Rusa". "Jutri boste spoznali Sankt Peterburg in postali ponosni na svoje ruske korenine," je DiCapriu napovedal Putin.

DiCaprio je bil prvotno med potniki na letalu delta airline za Moskvo, ki pa je moralo po okvari enega izmed motorjev zasilno pristati v New Yorku. Drugo letalo pa je letelo v silovitem vetru, zaradi česar je moralo nenačrtovano pristati v Helsinkih, kjer so morali natočiti gorivo.