Kabajeva in Putin sta se spoznala leta 2000. Foto: EPA
Kabajeva in Putin sta se spoznala leta 2000. Foto: EPA

"V tem, kar ste rekli, ni niti besede resnice," je na novinarski konferenci po srečanju z novoizvoljenim italijanskim premierjem Silviom Berlusconijem na Sardiniji zatrdil 55-letni Putin, ki se maja z mesta ruskega predsednika "seli" na mesto premierja. "Mislim, da nihče ne bo užaljen, če rečem, da se mi osebno zdijo Rusinje najlepše in najbolj nadarjene. Če jim lahko kdo konkurira, so to samo Italijanke," je bil šarmanten Putin, ki je hkrati polaskal še gostiteljem in požel aplavz zbranih novinarjev.

Pred dnevi se je v malo znanem ruskem tabloidu pojavila novica z naslovom Sarkozyjev sindrom, da se je Putin skrivaj ločil od žene Ljudmile, ker naj bi se želel poročiti z ritmično gimnastičarko Alino Kabajevo, ki se je nato razširila kot požar in nikakor noče potihniti.

Potem ko naj bi bil njun zakon že dlje časa v krizi, naj bi se Putin, ki svojo zasebnost skrbno varuje, od žene Ljudmile ločil pred dvema mesecema. S Kobajevo, ki je od leta 2007 poslanka Enotne Rusije v dumi, pa naj bi načtovala poroko za 15. junij v St. Petersburgu.

Putin, ki je zgradil podobo izobraženega, a robustnega voditelja, ki v sibirski divjini razkazuje svoje mišičasto telo, je med Rusinjami zelo priljubljen. Kabajevo pa so pred kratkim v nekem ruskem časopisu na podlagi ankete med svojimi bralci razglasili za najlepšo Rusinjo.