Liamov oče Geoff Payne pred vhodom v hotel Casa Sur, kjer je umrl njegov sin. Foto: AP
Liamov oče Geoff Payne pred vhodom v hotel Casa Sur, kjer je umrl njegov sin. Foto: AP

Posebna enota preiskovalne policije je v hotel Casa Sur vstopila v sredo zvečer, policisti pa so zasegli več predmetov, vključno z računalniškimi trdimi diski in posnetki hotelskih kamer.

31-letni britanski pevec je umrl 16. oktobra po padcu z balkona v tretjem nadstropju hotela v priljubljeni turistični četrti Palermo. Obdukcija je pokazala, da je Payne umrl zaradi kombinacije poškodb ter notranjih in zunanjih krvavitev.

Sorodna novica Umrl je Liam Payne iz skupine One Direction

Po prvih ugotovitvah naj bi bil pevec v času smrti sam v sobi, doživel pa je neke vrste psihični zlom zaradi zaužitja več substanc in alkohola.

Policija je v Paynovi povsem razdejani sobi našla več vrst mamil in tablet, uničene predmete in pohištvo.

Preliminarna toksikoška preiskava je pokazala, da je imel nekdanji popzvezdnik v telesu med drugim kokain, krak, t. i. rožnati kokain, končne izsledke preiskav pa naj bi objavili šele čez nekaj tednov, poroča AP.

Pred hotel Casa Sur se v zadnjih dneh zgrinjajo množice Paynovih oboževalcev, da bi se mu še zadnjič poklonili. Pred vhodom in tudi pred improviziranim oltarjem okoli drevesa pred vhodom je tako polno šopkov, sveč in fotografij mladega zvezdnika.

Pred hotelom so se zbrali pevčevi oboževalci. Foto: AP
Pred hotelom so se zbrali pevčevi oboževalci. Foto: AP

V Buenos Airesu je tudi pevčev oče Geoff Payne. V argentinski prestolnici ureja vse potrebno za prevoz sinovega trupla, ki naj bi mu ga oblasti izročile 28. oktobra.

Paynova družina – njegova mama Karen Payne ter sestri Ruth in Nicola – je povsem strta zaradi izgube, prav tako so tudi njegovi nekdanji kolegi iz skupine One Direction.

Dekle zapustilo Buenos Aires po koncertu

One Direction je bila ena najuspešnejših fantovskih skupin. Zasedba je s turnejami več let podirala rekorde, člani so postali vzorniki številnih najstnic in najstnikov po vsem svetu.

Skupina se je štirikrat znašla na vrhu Billboardove lestvice najbolj priljubljenih albumov. Skupaj so izdali pet albumov: Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) in Made in the A. M. (2015).

Leta 2016 so si vzeli za nedoločen čas premor, fantje – poleg Liama so zasedbo sestavljali še Zayn Malik, Harry Styles, Niall Horan in Louis Tomlinson – pa so nadaljevali kariero kot solistični izvajalci.

Medtem ko sta bila zlasti Styles in Malik pri tem zelo uspešna, Liam nikdar ni ponovil uspeha skupine, zaradi česar se je boril z depresijo in odvisnostjo od mamil.

Pevec je v Argentino odpotoval na koncert svojega nekdanjega kolega Horana v Buenos Airesu 2. oktobra. Na družbenih omrežjih je delil posnetke, kako pleše in popeva na tribuni s svojim dekletom, ameriško vplivnico Kate Cassidy.

Američanka je po koncertu odpotovala iz Argentine domov v ZDA, Payne pa je ostal in znaki kažejo, da se je v zadnjih dneh precej intenzivno boril s svojimi demoni.