Leta 2015 se je Chow Yun Fat uvrstil tudi na lestvico največjih filmskih zaslužkarjev. Foto: EPA
Leta 2015 se je Chow Yun Fat uvrstil tudi na lestvico največjih filmskih zaslužkarjev. Foto: EPA

Hongkonški filmski igralec Chow Yun Fat, zvezdnik uspešnice Prežeči tiger, skriti zmaj (Crouching Tiger, Hidden Dragon), svoje oboževalce navdušuje tako na filmskem platnu kot tudi v zasebnem življenju. Yun Fat, ki spada med najpremožnejše filmske igralce na svetu, je namreč znan po skromnem načinu življenja.

Igralec, ki ga je širša svetovna javnost spoznala v vlogi kapitana Sao Fenga v filmu Pirati s Karibov: Na robu sveta (Pirates of the Caribbean: At World's End), se je leta 2015 uvrstil na Forbesovo lestvico, na kateri je med največjimi filmskimi zaslužkarji skupaj z Russelom Crowom zasedel 24. mesto.

Kljub uspehu in milijonom pa igralec še naprej pogosto uporablja javni prevoz, jé na uličnih stojnicah s hrano in se tudi sicer ne predaja razsipnemu in bleščečemu življenju, kot ga živijo številni njegovi igralski kolegi.

Da mu denar ne pomeni zelo veliko, je dokazal tudi pred kratkim s posebno potezo – odločil se je, da bo svoje premoženje, ki je trenutno ocenjeno na več kot 630 milijonov evrov, po smrti razdal tistim, ki jim bo denar najbolj koristil.

"Ta denar ni nekaj, kar si lastiš za vedno. Ko nekega dne premineš, ga moraš pustiti drugim, da ga lahko uporabijo," je dejal Chow. "Denarja ne moreš nesti s seboj, ko umreš," je dejal 63-letni Yun Fat, ki ga pri odločitvi podpira tudi njegova družina.

Yun Fatovo potezo so še posebej pozdravili v njegovem rodnem Hongkongu, kjer so razlike med bogatimi in revnimi vse večje in kjer se elite v želji po razkazovanju svojega bogastva rade zatekajo k skrajnostim.