Randy in Evi Quaid se bosta od zdaj morala izogibati dvema hoteloma v okrožju Santa Barbara. Foto:
Randy in Evi Quaid se bosta od zdaj morala izogibati dvema hoteloma v okrožju Santa Barbara. Foto:

Po skoraj pol leta trajajočem sodnem postopku - v tem času sta zakonca izpustila več obravnav, dvakrat ju je na sodišče morala privesti policija - se je zgodba o domnevnem goljufanju zvezdnika in njegove žene le končala.

S tožilstvom in sodnikom so se namreč sporazumeli, da plačata sodne stroške in odškodnino 10.500 ameriških dolarjev, Evi, ki je bila "zadolžena" za upravljanje moževega premoženja in plačevanje računov, pa mora opraviti 240 ur družbenokoristnega dela. Poleg tega zakonca ne smeta več v bližino dveh hotelov v Santa Barbari.

Dopustovala, plačala pa nista
Vse se je začelo junija lani, ko sta zakonca en teden dopustovala na razkošnem posestvu San Ysidro Ranch. Septembra so se na njunem domu oglasili policisti, saj je hotel vložil ovadbo zaradi goljufije, ker nista plačala računa v višini 10.000 dolarjev. Quaidova sta takrat trdila, da gre le za nesporazum, pozneje pa sta račun (po njunih trditvah znova) plačala.

Čeprav je bila s plačilom za hotel zadeva končana, pa kalifornijske oblasti niso odnehale. Še bolj pa se je zapletlo, ker sta zakonca na obravnave pozabila oz. sta narobe razumela svojega odvetnika, zaradi česar se je postopek še bolj zavlekel. Sodniku Ochoi, ki je vodil primer, je v začetku tedna dokončno prekipelo - Quaidova so na sodišče morali privesti kar policisti, po kratkem zaslišanju pa je Ochoa sklenil, da bo o višini varščine odločil v sredo.

Dvodnevni dopust v zaporu je očitno igralca in njegovo ženo postavil na realna tla - poravnavo so namreč dosegli brez kakšnih posebnih zapletov, je sporočil tiskovni predstavnik losangeleškega okrožnega tožilstva.