Rosenblum je poudaril, da Nelly ni bil obveščen o nalogu in tako sploh ni vedel zanj. Foto: EPA
Rosenblum je poudaril, da Nelly ni bil obveščen o nalogu in tako sploh ni vedel zanj. Foto: EPA

V igralnici v predmestju St. Louisa, kjer je odraščal Nelly, so raperja policisti 7. avgusta v zgodnjih jutranjih urah aretirali. Policist naj bi pri njem namreč našel štiri tablete nedovoljenega ekstazija. Nellyja je policija v Maryland Heightsu v Misuriju pridržala, nato pa tudi izpustila. Tožilstvo še ni prejelo prijave ali zapisa za kakršne koli obtožbe.

Sorodna novica Ashanti in Nelly sta zaročena in pričakujeta otroka

Scott Rosenblum, odvetnik hiphoperja, ki naj bi sicer pogosto obiskoval svoj rodni kraj, sicer trdi, da se je "preveč zagnani" policist spravil nanj in izvedel neustrezno preiskavo. Ko je večkratni grammyjev nagrajenec želel unovčiti svoje dobitke, naj bi policist, ki je nadzoroval transakcijo, "po nepotrebnem" začel iskane morebitne izdane aretacijske naloge.

Našel je neporavnani nalog, ko so zvezdnika, čigar rojstno ime je Cornell Haynes II., leta 2018 v Maryland Heightsu ovadili zaradi upravljanja vozila brez ustreznega dokazila o zavarovanju. Sodnik je izdal nalog decembra 2023. Ko je policist to odkril, naj bi raperja vklenil in "z njim paradiral čez celotno igralnico", poroča AP.

Rosenblum je poudaril, da Nelly ni bil obveščen o nalogu in tako sploh ni vedel zanj. Glede "domnevnega ekstazija" – po njegovem mnenju policist ni imel upravičenega razloga za preiskavo glasbenika. "Stoodstotno sem prepričan, da ta primer ne bo pripeljal nikamor," je zagotovil Rosenblum in dodal, da bodo zahtevali preiskavo ravnanja policista.

Že v preteklosti prišel navzkriž z zakonom

Aprila 2015 je bil Nelly v Tennesseeju aretiran zaradi drog, ki jih je patrulja našla na avtobusu, s katerim je potoval. Pozneje je priznal krivdo in po manj kot letu dni preizkusne dobe dosegel izbris svoje evidence.

Dobri dve leti kasneje je bil blizu Seattla aretiran, ker je ženska trdila, da jo je spolno napadel na avtobusu. Rosenblum je takrat dejal, da so obtožbe izmišljene. Ženska je tožila Nellyja, ta pa je vložil protitožbo. Septembra 2018 sta dosegla poravnavo.