Ryan Coogler. Foto: Reuters
Ryan Coogler. Foto: Reuters

Coogler je januarja obiskal banko v Atlanti, kjer je želel dvigniti 12.000 dolarjev (10.850 evrov). Uslužbenki se je pri tem očitno zdel sumljiv, saj je o dogajanju obvestila nadrejene. Na prizorišče je prispela policija, ki je za kratek čas Cooglerja tudi aretirala, poroča BBC.

Policijsko poročilo navaja, da je Coogler uslužbenki na banki predal listek s sporočilom, da želi iz bančnega računa dvigniti 12.000 dolarjev. Na listek je še zapisal, naj bo "diskretna pri predajanju gotovine". Pri tem je pokazal tudi svoje identifikacijske dokumente, poroča razvedrilni program TMZ.

Uslužbenka naj bi se, misleč da gre za roparja, zbala za svojo varnost. Obvestila je nadrejene, kmalu je v banko prišla tudi policija, ki je Cooglerja na kratko aretirala.

"Ustrašila se je, ko ji je temnopolti tip izročil listek. Ne vem, kaj naj še rečem," je dejal Coogler po navedbah New York Times in v pogovoru za TMZ še poudaril, da se "situacija nikoli ne bi smela zgoditi". Dodal je, da je banka "sodelovala z njim in naslovila težavo".

"Velika napaka"

Atlantska policija je v poročilu o dogodku zapisala, da je šlo za "veliko napako", ki jo je zakrivila uslužbenka banke. Identificirali so jo kot nosečo temnopolto žensko.

Tiskovni predstavnik Bank of America je za ameriško revijo Variety povedal: "Globoko obžalujemo, da se je ta incident zgodil. Nikoli se ne bi smel zgoditi. Gospodu Cooglerju smo se opravičili."