Ricky Martin je šokiral oboževalke. Foto: EPA
Ricky Martin je šokiral oboževalke. Foto: EPA
Ricky Martin
V ZDA je zaslovel konec 90. let. Foto: EPA

"To sem moral povedati kot oče dveh čudovitih fantkov, ki me navdajata z radostjo in vsak dan naučita nekaj novega. Živeti še naprej v laži ne bi bilo pošteno prav do njiju," je zapisal 38-letni pevec na svoji spletni strani in tako strl srce marsikatere oboževalke.

Enrique Martin Morales, kot je njegovo pravo ime, je leta 2008 posvojil dvojčka Valentina in Mattea. Do danes ni znanega nič o njunem rojstvu in njuni biološki mami.

Govoric do zdaj ni želel komentirati
Glede spolne usmerjenosti Portoričana, ki ga poznamo zlasti po uspešnici Livin' la Vida Loca, se je v javnosti ugibalo že kar nekaj časa. Že leta 2000 ga je novinarka Barbara Walters vprašala, ali je homoseksualec, vendar ni želel odgovoriti.

V svojem blogu v ponedeljek pa je zapisal, da se je že pred meseci odločil napisati neke vrste avtobiografijo. "S pisanjem neke vrste 'obračuna' svojega življenja sem prišel bližje sebi in resnici. In to je vredno veselja," je še zapisal pevec, ki je glasbeno kariero začel v fantovski skupini Menudo in nato nadaljeval solokariero in v 90. letih postal pravi najstniški idol v španskogovorečih državah.

Konec 90. let zaslovel tudi v ZDA in drugod po svetu
Prvi album v angleškem jeziku je izdal leta 1999 in ga preprosto naslovil po sebi. Prav album Ricky Martin je prinesel tudi njegove največje uspešnice, kot sta Livin' la Vida Loca in She's All I Ever Had ter slavo zunaj meja Latinske Amerike. Leta 2000 je izdal še studijski album Sound Loaded, leta 2005 pa album Life. Izdal je tudi dva "live" albuma MTV Unplugged leta 2006 in Black & White Tour leta 2007. Njegova diskografija pa poleg petih albumov v španščini obsega še tri kompilacije La Historia (2001), The Best of Ricky Martin (2001) in Ricky Martin 17 (2008).

Martinovo razkritje spolne usmerjenosti je že z odobravanjem sprejel predsednik ameriške zveze za pravice homoseksualcev Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) in pohvalili Martinovo "odkritost in poštenost".

Spodaj si lahko ogledate duet s Kylie Minogue Livin' la Vida Loca ter družinske fotografije pevca s sinovoma.