Ricky Martin z družino živi v rodnem Portoriku. Foto: Reuters
Ricky Martin z družino živi v rodnem Portoriku. Foto: Reuters

Tožbo so v Martinovem imenu vložili njegovi odvetniki, ki trdijo, da je zvezdnik zaradi nečakovih obtožb izgubil več milijonov dolarjev dohodka. Sanchez je sicer pozneje preklical svoje obtožbe.

"Dennis Yadiel Sanchez je želel s svojimi lahkomiselnimi, zlobnimi in graje vrednimi obtožbami tožniku povzročiti, da njegovi oboževalci začnejo do njega čutiti sovraštvo in prezir. Obenem je ogrozil njegove poslovne priložnosti in uničil njegov ugled," piše v tožbi. Od njega zahteva deset milijonov za pravne postopke in še deset milijonov zaradi prekinjenih poslovnih pogodb, skupno torej 20 milijonov dolarjev.

Spomnimo, nečak je julija letos obtožil zvezdnika spolnih zlorab in družinskega nasilja. Z Martinom naj bi bila sedem mesecev v romantični zvezi. Sanchez je pozneje priznal, da se ni mogel sprijazniti s koncem njunega razmerja in da ga je bilo strah za svojo varnost.

Martin ves čas zanika, da je bil kadar koli v kakšnem zasebnem partnerstvu z nečakom. Dodal je, da se zaradi njega tako sam kot njegova družina – ima moža in dva otroka – v Portoriku ne počuti več varno.