Je ali ni? To vprašanje Rickyjeve oboževalce muči že od nekdaj. Foto: EPA
Je ali ni? To vprašanje Rickyjeve oboževalce muči že od nekdaj. Foto: EPA

Sem do gejev prijazen, ne pa gej.

Ricky Martin

S to izjavo je portoriški popzvezdnik potrdil dolgoletna ugibanja številnih oboževalcev na spletu in drugod. Leta 2005, na primer, je v odgovoru na vprašanje o svoji spolni opredeljenosti na kratko odgovoril, da meni, da je spolnost nekaj, s čimer bi se moral vsak posameznik ubadati sam.

Martin je bil v mladosti več kot 14 let v romantičnem razmerju z mehiško TV-voditeljico Rebecco de Alba, lani pa je postal oče dvojčkov, ki ju je rodila nadomestna mati.

Dolgoletna ugibanja: Je ali ni?
V eri uspešnice Livin' la Vida Loca je bilo njegovo življenje ves čas pod drobnogledom, predvsem zaradi številnih gejevskih oboževalcev. Ker se ni nikoli izrekel o vprašanju spolne usmerjenosti, so govorice potihnile.

Je pa, kot navaja Wikipedia, v reviji Plus 7 Days Martin nekoč povedal: "Sem sodoben moški, živim polno življenje in v sebi ne čutim nobenih ovir. Sodobni svet se mi zdi kot odprt forum, v katerem ni nič tabu razen kriminala. Če bi bil gej, zakaj tega ne bi priznal? .... Sem normalen moški. Obožujem ženske in spolnost. Sem pravi vročekrvni Portoričan, a nikoli me ni privlačil seks z moškim." V časopisu The Sunday Express pa je izjavil: "Kaj boste storili? Nimam težav s homoseksualnostjo. Sem do gejev prijazen, ne pa gej."

Sem do gejev prijazen, ne pa gej.

Ricky Martin