Visoko noseča 34-letna pevka krasi majsko naslovnico revije Vogue, fotografirala jo je znana fotografinja Annie Leibovitz. Na fotografiji je Rihanna oblečena v tesno oprijet enodelni kombinezon iz rdeče čipke modne hiše Alaïa, rokavice in visoke pete.

V spremljajočem intervjuju se je Rihanna razgovorila tako o svojem nosečniškem slogu kot tudi o tem, kako bo oblačila svojega otroka, ki ga pričakuje z raperjem A$AP Rockyjem.

"Ko sem izvedela, da sem noseča, sem si takoj rekla, da zagotovo ne bom šla nakupovat na nosečniški oddelek. Žal mi je, ampak preveč se zabavam z oblačenjem in modo. Ne mislim opustiti tega dela samo zato, ker se moje telo spreminja."

In res – pevka se je v teh mesecih udeleževala različnih dogodkov celo bolj razgaljena kot poprej – v oprijetih oblekicah, v prosojnih čipkah, v minikrilih in v topih, ki so razkrivali njen zaobljeni trebušček.

Na pariškem tednu mode v Diorjevi kreaciji. Foto: AP
Na pariškem tednu mode v Diorjevi kreaciji. Foto: AP

Številni so ji ploskali in čestitali, da je podrla stereotipe, kako naj bi se nosečnice oblačile (in skrivale svoja telesa).

Drugi so jo kritizirali, češ da je vulgarna: nekateri komiki so se celo tako zabavali – da komaj čakajo, da rodi, da se lahko znova obleče.

Pod prosojno obleko samo tangice

Marca se je udeležila pariškega tedna mode v celi seriji drznih oblačil, vključno s povsem prosojno Diorjevo oblekico, pod katero ni nosila drugega kot črne tangice svoje linije X Fenty.

"Zame je ta obleka dejansko najbližje nosečniški obleki, kar sem jih nosila do zdaj," je povedala Rihanna o stajlingu. In tangice? "V vsakem primeru bi videli moje spodnjice – tako da seveda, da bom nosila svojo linijo."

Tudi za fotoseanso za Vogue je Rihanna oblekla spodnje perilo svoje znamke – čezenj pa oblekla zgolj predimenzionirani plašč Marca Jacobsa. Na eni fotografiji leži gola v kadi, na drugi je oblečena v dih jemajočo prosojno kreacijo Jeana Paula Gaultierja.

"Upam, da mi je uspelo redefinirati, kaj se šteje za "dostojno" za noseče ženske," je povedala v intervjuju. "Z mojim telesom se dogajajo zdaj neverjetne stvari in tega se ne mislim sramovati. Ta čas bi moral biti priložnost za praznovanje. Ker zakaj bi kdor koli skrival svojo nosečnost?"