Wayne Rooney si je za datum poroke izbral 16. junij, ko bo potekalo evropsko prvenstvo v nogometu, a za to Waynu ni treba skrbeti, saj se njegova reprezentanca nanj ni uvrstila. Foto: Reuters
Wayne Rooney si je za datum poroke izbral 16. junij, ko bo potekalo evropsko prvenstvo v nogometu, a za to Waynu ni treba skrbeti, saj se njegova reprezentanca nanj ni uvrstila. Foto: Reuters
Coleen McLoughlin
Coleen McLoughlin pozna Wayna Rooneyja od svojega 12. leta. Kmalu potem, ko sta se zaročila, je pustila šolo in se začela pripravljati na vlogo nogometaševe žene. Foto: EPA

16. junij bo za 22-letnega Rooneyja dan D in obenem dan, ko bo zapravil pravo malo premoženje - za poroko z zaročenko Coleen McLoughlin bo plačal okoli pet milijonov funtov.

A finančno stanje nogometaša Manchester Uniteda zato ne bo preveč prizadeto, saj bosta z zaročenko ekskluzivne fotografije s poroke in slavja za tri milijone funtov prodala za zdaj še neznani poročevalski agenciji.

Wayne je svojo zaročenko zasnubil leta 2003 v garaži, nato pa je ona pustila šolo in se začela pripravljati na poklic nogometaševe žene. Za poroko je t. i. "najgrši nogometaš na svetu" najel neko posestvo, kje natančno bo poroka, pa zaradi želje bodočih mladoporočencev po zasebnosti ni znano. Prav tako ni znano, koliko je za najem plačal.

Pela jima bo njena najljubša skupina - Westlife
Razvedelo pa se je, da bo Coleen in Waynu na poroki pela skupina Westlife - glasbeniki bodo nogometaša stali pol milijona funtov, a je za svojo razvajeno zaročenko, ki to skupino obožuje, pripravljen storiti vse.

Še pred poroko Rooney uživa na štiridnevni fantovščini na Ibizi, kjer je za en teden najel vilo za 20.000 funtov. S 16 najbližjimi prijatelji so za en dan zasedli neki nočni klub, očividci pa poročajo, da so morali služabniki vilo založiti s stotinami litrov piva, Rooney pa je zahteval tudi svojo najljubšo vodko WKD, a ker te na Ibizi nimajo, se je moral zadovoljiti z znamko Smirnoff.

Nevesta obleko preizkušala kar 11 ur
V britansko javnost, ki Rooneyjevi nevesti ni najbolj naklonjena (označili so jo za razvajenko, ki se le sonči in zapravlja nogometašev denar), pa so pricurljale tudi podrobosti o nevestinih pripravah na poroko. Ta se menda ves čas ukvarja le s svojo obleko, ki je stala več sto tisoč funtov, preizkušala pa jo je kar 11 ur.

Na poroki, za katero Rooney samozavestno pravi, da bo najdražja do zdaj, bodo tudi številni nogometni zvezdniki (Frank Lampard, David Beckham, Johna Terry idr.) in drugi obrazi britanske visoke družbe.