Rebekah Vardy je v očeh javnosti lažnivka. Foto: EPA
Rebekah Vardy je v očeh javnosti lažnivka. Foto: EPA

Čeprav Rebekah Vardy (žena nogometaša Jamieja Vardyja) že leta zanika posredovanje zasebnih zgodb rumenim medijem, je danes sodišče ugotovilo nasprotno. "Dokazi gospe Vardy niso bili kredibilni, medtem ko se je gospa Rooney izkazala kot iskrena in zanesljiva priča," je odločitev komentirala sodnica Steyn.

Coleen Rooney, žena zdaj že nekdanjega nogometnega zvezdnika Wayna, je takoj po sodbi dejala, da je zadovoljna z rezultatom, in dodala: "Tega sodnega spora si nikoli nisem želela. V tako težkih časih bi se z denarjem, porabljenim za sojenje, dalo pomagati drugim."

Telefon na dnu Severnega morja

Sicer je sodnica priznala, da je tabloidom informacije najverjetneje posredovala tedanja agentka Rebekah Vardy Caroline Watt, vendar je takoj dodala: "Dokazi jasno kažejo, da je gospa Vardy vedela za posredovanje informacij in to podpirala, verjetno pa je tudi dejavno sodelovala pri dejanju." Rebekah Vardy je agentki posredovala posnetke zaslona zasebnega profila Coleen Rooney na Instagramu, ta pa jih je nato posredovala tabloidu The Sun.

Coleen Roney si sojenja ni želela, zunajsodno poravnavo je ponudila štirikrat. Foto: EPA
Coleen Roney si sojenja ni želela, zunajsodno poravnavo je ponudila štirikrat. Foto: EPA

Med zbiranjem dokazov je sodišče ugotovilo, da je Caroline Watt med snemanjem na škotski obali telefon domnevno padel v Severno morje. Sodnica je komentirala, da so možnosti za nesrečo majhne, ter da po vsej verjetnosti gre za naklepno dejanje: "Po moji oceni je gospa Vardy namerno izbrisala svoj klepet na omrežju Whatsapp, gospa Watt pa je svoj telefon namerno odvrgla v morje."

Vse se je vrtelo okoli viralne objave na družbenih omrežjih

Primer poimenovan "Wagatha Christie" sega vse v leto 2019, ko je Coleen Rooney objavljala lažne zgodbe na svoj profil, da bi ugotovila, kdo izmed skrbno izbranih sledilcev zasebnega profila prodaja informacije tabloidom. Po nekaj poskusih je ugotovila, da je skupni imenovalec lažnih zgodb, ki so pricurljale v javnost, ravno Rebekah Vardy.

Ta krivde ni priznala do zadnjega, čeprav je Rooney kar štirikrat ponudila zunajsodno obravnavo. Žena nogometaša, ki je nogometni klub Leicester City popeljal do senzacionalnega naslova v sezoni 2015/2016, je po mnenju medijskih strokovnjakov izgubila vso verodostojnost. Še več, javnost si jo bo zapomnila kot lažnivko.